Subota, 26.10.2024.

Poruka mlađoj sebi: Više njeguj unutrašnju ljepotu – Ona će ti više sreće donijeti

Četvrtak, 25.02.2021. | Lifestyle | Najnovije

Dug je put bio do sticanja samopouzdanja, prihvatanja stvari koje se ne mogu promijeniti i rada na stvarima koje mogu. Shvatila sam da je način razmišljanja prva stvar koju moram promijeniti.

Iako znam da mi je mnogo trebalo da stignem ovdje gdje sam sada, mnogo je toga što bih željela poručiti mlađoj sebi. Ne dozvoli da te tvoje tijelo sputava. Odraslo doba me je naučilo da je moje tijelo samo moja stvar i mogu raditi sa njim šta želim. 

Obratite pažnju na divne osobine koje čine vas onakvim kakvi ste – a ne na vaše fizičke “mane” zbog kojih propuštate uživati u životu. Svi su fokusirani na svoja tijela, zato ne razbijaj glavu šta drugi misle o tvome. Prestani misliti da svi gledaju u tvoje nesavršenosti. 

Uredu je osjećati se nesigurno ali ne dozvolite da nesigurnosti upravljaju tvojim životom. Nije zločin reći da se osjećaš nesigurno. Uredu je otvoriti se prijateljima kada prolaziš kroz period u kojem imaš lošu sliku o svom tijelu, uredu je popričati o tome jer na taj način se možeš izbaviti iz tog osjećaja.

Unutrašnja ljepota je skoro bitna koliko i vanjska: Žao mi je što sam se uvijek trudila da spolja izgledam savršeno, dok am iznutra postajala sve praznija i bezveznija. Njegujte svoju unutrašnju ljepotu i pokažite je ponosno drugima. Vaša unutrašnja ljepota može drugima popraviti dan, a može li to spoljašnja?

Ne odustaj od brige o sebi: Milion puta sam uložila novac u kreme i preparate da očuvam mladolik izgled ali vidjevši da se bore i dalje naziru odustala sam. U tom periodu, kada sam odustala od brige o svom tijelu, najviše sam štete sebi nanijela. 

A svaki dan kada sam očistila lice i nanijela kremu produžila sam sebi mladost. Budite istrajni u njezi svog tijela, čak i kad mislite da nema svrhe niti efekta, vjerujte da ćete kasnije biti jako zahvalni sebi.