Subota, 26.10.2024.

Sav višak će skliznuti sa stomaka i kukova uz pomoć samo ovog napitka

Srijeda, 24.02.2021. | Lifestyle | Najnovije

Učiniće čuda za cjelokupan organizam i biti značajan pomoćnik u procesu gubljenja viška kilograma.

Priroda se pokazala kao veliki saveznik u očuvanju zdravlja, kao i u regulisanju tjelesne težine, a ove će vam biti vrlo značajne ako želite da se riješite masnih naslaga.


Čaj od đumbira

Gotovo da nema zdrave mješavine u kojoj jedan od ključnih sastojaka nije đumbir — ova gomoljasta biljka iz porodice ljiljana se kao lijek koristila hiljadama godina. Poznata je kao odličan izvor kalcijuma, magnezijuma, vitamina B6 i C, a bogat je gingerolom, prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva, olakšava i podstiče probavu, ublažava nadutost, želučane tegobe i sprječava grčeve.

On će biti vrlo značajan u smanjenju napada gladi ukoliko ste u procesu gubljenja kilograma, a poboljšaće i termogenezu.

Naravno, ni đumbir vam neće pomoći da se viška riješite preko noći i ako prije šolje ovog čaja pojedete cijelu picu, ali će uz balansiranu i zdravu ishranu biti ogromna pomoć i ubrzati mršavljenje.

Kako se priprema?

Svjež korijen đumbira, veličine oko dva centimetra oljuštite i narendajte vrlo sitno. Potom ga prelijte s oko 250 mililitara ključale vode, a slobodno možete dodati nekoliko kapi limunovog soka.

Ovako pripremljen napitak gotovo je bez kalorija, a odličan način da ga koristite jeste kao zamjenu za sok kada osjetite potrebu za nekim osvježavajućim napitkom.