Utorak, 22.10.2024.

JADI MLADOG ZAHIRAGIĆA

Četvrtak, 16.07.2020. | Kolumne

Piše: Asim Padalo

Obriši nos i idi da se igraš

Danas smo svjedočili jednoj tužnoj priči. Ucviljeni Haris Zahiragić zaplako je na Facebooku kako mu je otkazano gostovanje na Al Jazeeri Balkans. Brže-bolje njegovu tužnu priču prenijeli su neki stranački portali.

Ovaj radikalni trbuhozborac bračnog para Izetbegović poznat po tome što je zahvaljujući poltronstvu dobio posao u Zavodu zdravstvenog osiguranja umislio je da može bistriti visoku politiku, pa svoje jade dijeli sa SDA javnošću.

Haris Zahiragić nikada nije izabran ni na jednu poziciju na izborima. Nikada nije dobio povjerenje naroda, ali jest bračnog para Izetbegović. Al Jazeera je ozbiljna medijska kuća da bi davala prostor ovom samoproglašenom lideru, čovjeku koji o sebi misli da je Winston Churchill iz mlađih dana, pa tako nakon što mu je AJB dala pedalu, kukumače: Bez obzira na to, ipak sam prihvatio izvinjenje. Zašto? Zato što želim da vjerujem da AJB, kao filijala jedne od globalno najozbiljnijih medijskih kuća, nije sebi dozvolila da joj uređivačku politiku vode i goste biraju neke lokalne politike i političari.

Želim da vjerujem… Radi li se o tome da bi Šepić i Konaković htjeli sami, bez političkih oponenata, govoriti na temu izbora i budžeta ili je nešto drugo u pitanju? Radi li se o tome da bi Šepić i Konaković htjeli sami, bez političkih oponenata, govoriti na temu izbora i budžeta ili je nešto drugo u pitanju?
A ustvari, Šepić i Konaković bi mladom Zahiragiću samo mogli poručiti kao u filmu „Ovo malo duše“ – Idi mali obriši nos i idi da se igraš!


Kada je Centrala SDA spala na to da u ozbiljnu emisiju šalje neozbiljno političko nedonošče poput Zahiragića, onda je jasno da je ova stranka zalutala u vlastitu maglu.

Stavovi koje je iznio autor ne odražavaju nužno i stavove Press-a.