Petak, 25.10.2024.

Slobodna Bosna uputila izvinjenje Jasni Duraković; “Kada se ženi nema šta prigovoriti, pljune joj se na čast”

Ponedjeljak, 22.02.2021. | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Redakcija Slobodne Bosne objavila je na svom portalu izvinjenje kantonalnoj zastupnici Jasni Duraković zbog objavljenog teksta prije nešto više od godinu dana.

“Ovim putem se izvinjavamo Jasni Duraković i Admiru Katici, jer smo iznijeli netačna izražavanja da su njih dvoje bili u emotivnoj vezi te da je zbog te navodne emotivne veze Jasna Duraković otkazala poslušnost stranačkom šefu Fahrudinu Radončiću. Također, izvinjavamo se Jasni Duraković i Admiru Katici zbog neprijatnosti i pretrpljenih duševnih bolova koje su imali u vezi s navedenim tekstom”, navela je u svom izvinjenju redakcija ovog portala.

Tekst je na svom Facebooj profilu podjelila Duraković i pojasnila okolnosti pod kojim je izvinjenje nastalo.

“Pristala sam na nagodbu da ide ovo izvinjenje jer nemam snage i vremena povlačiti se više po sudovima. Kada se ženi nema šta prigovoriti, pljune joj se na čast. Bez razloga, bez argumenta. Šteta je učinjena bez obzira na ovo “lizanje” onog što su pljunuli. Kako god. Vjerujem da ćemo dočekati vrijeme kada se neće moći tek tako, bez ijednog argumenta, bez ijednog svjedoka, udarati na čast žene i tako vršiti političke obračune. Moguće da ćemo se načekati do tada, ali ja sigurno od te borbe neću odustati. Boriti se, nema druge. #ženesusnaga #idemodalje”