Subota, 26.10.2024.

11 pravila Kama Sutre za žene: Intimna sreća leži u ovome!

Subota, 13.02.2021. | Lifestyle | Najnovije

Ova pravila će vam pomoći da ostvarite bolji odnos sa svojim čovjekom…

11 paravila zapisanih u Kama Sutri za žene:

1. Krivica

Žena ima takvu osobinu da nađe krivca za svaku situaciju koja na kraju ispadne loša. Taj krivac je često muškarac. Za muškarca je jednostavno nepodnošljivo da ga žena satjera u ćošak riječima: „Ti si glavni krivac“. Molim vas ne zaboravite: Vaš muškarac je ljudsko biće i kao i svi ljudi može da pogriješi, nije bog. Sad napravite razliku: možete da razgovarate o grešci ili optužite čovjeka. Izbor je na vama.

2. Lijepa odeća

Ovo ste već čuli milion puta. Ali budite iskrene prema sebi: da li se kod kuće oblačite bolje od izlazka u grad? NE! Mudrac Vatsjajana kaže da ako žena nije lijepo odjevena, muškarac podsvjesno osjeća da je moguće da ne voli tu ženu.

Zapamtite, žene svoju ljepotu pokazuju kroz odjeću!

3. Ženska moć je u kosi

Upamtite da muškarac uvijek podsvjesno gleda kako je sređena kosa kod žene. Da li je oprana? Uvijena? Puštena? Muškarac prvo gleda u žensku kosu, a tek onda u tijelo.

4. Tvoj čovjek je najbolji. UVIJEK.

Ovo je psihologija muškarca. Važno mu je da čuje da je najbolji, upravo od supruge. Nikad ne štedite na pohvalama svom muškarcu. Ovo zapamtite kao mantru: „Moj muž je najbolji.“Kad ovo izgovorite svom mužu, on osjeća entuzijazam, energija raste. Zapamtite: vaš čovjek može biti jak, može biti slab, sve je to relativno! Ne razmišljajte o drugom muškarcu, morate razmišljati ovako: „Moj je najbolji.“ I on će zaista to i biti.

5. Humor spašava svijet

Ovako se stvara mir u porodici. Naučite kako da se šalite sa svojim mužem. Svaka osoba voli da se smije. Muškarac će cijeniti ženu koja umije da opusti atmosferu osmijehom, šalom.

6. Nemoj nikad da svog muža porediš sa drugim čovjekom

Muškarac nikad ne želi da dijeli svoju ženu sa drugim. Zbog toga i vi svoju energiju usmjerite samo na svog muža. Ako se divite drugom čovjeku, pa makar to bio i vaš otac, energija će otići drugom muškarcu.

7. Ljutnja ubija ljepotu

Čak i najljepša žena gubi svoj šarm u bijesu. Šta se dešava sa ženom u trenutku bijesa? Njeni ženski hormoni se smanjuju, a muški povećavaju, jer je bijes manifestacija čistog testosterona. Naučite da svoju ljutnju pretočite u suze. Suze nam pomažu da savladamo emocije, a nijedan mušakrac ne ostaje ravnodušan na ženske suze.

8. Kuhajte ukusnu hranu s ljubavlju

„Put do muškog srca ide kroz stomak“. Muškarac uvijek očekuje da ga žena nahrani lijepom hranom. Hrana i ljubav imaju mnogo toga zajedničkog. Hrana nam pomaže da promijenimo svijest, a mudre žene su hranu uvijek koristile na taj način. Zapamtite: ako se vaš muž počne hraniti van kuće, može se desiti da se i zaljubi van kuće.

9. Nemojte siliti

Nemojte nikad pritiskati svog muškarca. To će ga samo odvojiti od vas, prisiliti ga da se brani.

10. Sve je u brizi

Žena treba da dobro brine o kući i porodici u kojoj živi. Muškarac će uvijek željeti da bude u zdravoj kući.

11. Osmijeh

Kad se muškarac vrati svojoj kući on očekuje dvije stvari: osmijeh kod svoje žene i osmijeh kod svoje djece. To su dvije stvari koje će mu dati snagu.