Subota, 26.10.2024.

Večeras u ponoć uradite ovo, i privući ćete sreću, novac i zdravlje

Petak, 12.02.2021. | Lifestyle

Čuveni ritual „108 pomorandži“.

Danas se proslavlja Kineska Nova godina, i prema istočnjačkom kalendaru, ulazimo u godinu Bika. Kao i u svim krajevima svijeta, i Kinezi imaju svoje rituale koji se primjenjuju vjekovima, a vjeruje se da donose sreću, blagostanje, novac i ispunjavaju sve želje.

Ruski astrolog i ekspert za kinesku metafiziku Elena Egorova, otkrila je najpoznatiji ritual koji Kinezi sprovode za njihovu Novu godinu.

To je ritual koji je veoma pozitivan i doprinosi i zbližavanju porodice. Zove se „ritual 108 pomorandži“. Namjenjen je ispunjenju želja, poboljšanju finansijske situacije i generalno privlačenju sreće za cijelu porodicu, otkrila je Egorova.

Ona je objasnila da je ime rituala simbolično i da se ne koristi toliki broj voćki, ali je dobro da se koristi njih devet. Svaki član porodice treba da uzme jednu pomorandžu i na njenoj kori napiše riječ koja oslikava ličnu želju. Na primjer, „sreća“, „ljubav“, „novac“…

U ponoć, ili kasnije u noći između 12. i 13. februara, svi članovi porodice izlaze iz kuće sa tim pomorandžama, formiraju liniju ispred ulaznih vrata i ubacuju pomorandže u kuću istovremeno, objašnjava astrolog.

Kako dalje priča Elena Egorova, te pomorandže treba da se rasporede u sve uglove doma, i da tu stoje do jutra.