Četvrtak, 24.10.2024.

Pogledaj dom svoj Bakire, vidjet ćeš prizore potresne: Život nisu društvene mreže, “predsjedniče”

Srijeda, 10.02.2021. | Kolumne

“Konaković je izjavio da Hrvati imaju pravo izabrati svoga člana Predsjedništva BiH”, Boška Ćavar iz Naše stranke je tu izjavu pojačala uvredama upućenim Komšiću. Konakovićev NIP je pomogao HDZ-u da osvoji načelničko mjesto u Novom Travniku, i malo je nedostajalo da se to desi i u Jajcu. SDP-ov povjerenik je pomagao SNSD-u u Srebrenici, NIP-ov Fikretu Abdiću u Kladuši. I dok SDA stječe neprijatelje braneći BiH u borbi sa Beogradom, Zagrebom, Rusijom, HDZ-om i SNSD-om, “fina gradska raja” širi koalicioni kapacitet otvarajući se prema HDZ-u, SNSD-u, Abdiću, Kukiću, i priprema se za 2022.”

Ovo što ste gore pročitali, izjavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Ako uporedite šta pišu njegovi botovi, na prvu cete shvatiti da nema nikakve razlike. No, međutim, ima nešto što se dodatno moze razlučiti. 

Do sada se mislilo da je Bakir sam svoj bot, da spinuje sam. Ali, u stvarnosti gospodin Izetebegović preuzima teze svojih botova. A, opće je shvatanje da on botuje botove, a proces je zapravo obrnut. Botovi botuju Bakira.

Ali, hajde da malo protresemo teze koje je Bakir očito preuzeo od internet ratnika. Nije Konaković, vec Ustav BiH predvidio postojanje tročlanog Predsjedništva BiH, a jedan od njih je iz reda hrvatskog naroda. Tezu da Hrvati trebaju birati člana Predsjedništva BiH nije pojačala Boška Ćavar,  nego Haris Silajdžić, pa čak i značajan dio međunarodne zajednice.

HDZ kandidat je u Novom Travniku bio ispred kandidata NiP, a ne ispred kandidata SDA, pa je onda jedina istina da je SDA, slabiji kandidat sa manje glasova oduzeo ključne glasove kandidatu NiP. Nema dokaza da  je Konakovićeva stranka koalirala sa Fikretom Abdićem u Velikoj Kladuši, ali ima dokaza da je Bakirova stranka u snažnoj koaliciji s HDZ-om i SNSD-om, i to godinama. Mnogo dokaza, pa je SDA čak obezbjedila većine u Domu naroda PSBiH, (gdje i Bakir sjedi) Hadezeu i Esenesdeu.

Nego, umjesto što te botuju, pogledaj svoj dom, Bakire.  Vidjet ćeš prizore potresne.

Od kada Bakir botuje i vodi procese, SDA se ne pita u Vijeću ministara BiH. Tamo je predstavljaju sexy Selmo i Pretty Bisera. SNSD u tom Vijeću ima predsjedavajućeg i tri ministra, HDZ tri ministra. SDA nema UIO, nema SIPA-e, nema Granične policije BiH i tako dalje. Dakle, nema Bakir, Doma naroda, nema Vijeća ministara,  nema nove Vlade Federacije, iako su građani 2018. godine birali. Nema Vlade KS, nema Vlade USK,  nema Vlade TK, nema premijera u ZDK, ima haos u BPK. Nema općine važnije od 10 drugih, nema Srebenice, nema ni jedan grad. Nema ni jedno načelničko mjesto u RS.

Nemaš čime na Rusiju, Beograd, Zagreb. A sa SNSD-om i HDZ-om si u dugogodišnjoj koaliciji.

Život nisu društvene mreže, “predsjedniče”.

(PRESS)