Utorak, 30.04.2024.

O čemu pišu Ad-hoc tijelo i Arijana Memić? “Fingirana” pljačka hotela Alije Budnje sa ciljem da se novac “da” tužilaštvu da se “zataška” slučaj…

Subota, 06.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon večerašnjeg gostovanja Nermina Šehovića, uposlenika FUP-a i predsjedavajućeg Ad hoc tijela kojeg je imenovala Skupština KS za slučaj “Dženan Memić” na Face TV koji je govorio o propustima u istrazi o stradanju Memića, javnost je mogla saznati nove detalje ovog slučaja.

Prema izjavi Muriza Memića koje je uzelo Ad hoc tijelo, službenik Četvrte PU Ilidža te noći je njemu izjavio da se dogodila pljačka u hotelu čiji je vlasnik Alija Budnjo i da je tom prilikom otuđeno 100.000 Eura.

Otac stradalog mladića je pratio medije narednih dana i uvidio da niko ne izvještava o toj pljački. Čini se da ni policajac koji je “obezbjeđivao” mjesto gdje se dogodila pljačka nije prijavio da se ista dogodila, te je u Izvještaju nakon službe naveo: “… tokom obezbjeđenja hotela nisam imao posebnih zapažanja za našu službu,…”.

U izvještaju Ad hoc tijela stoji da je razbojništvo prijavljeno, ali da je prijavljena količina novca koja je otuđena u manjem iznosu od 100.000 Eura. Također u izvještaju gore pomenutog tijela stoji i to da se kasnije istraga o slučaju Dženan Memić i radnja otuđenja novca povezala i tretirala kao “fingirana” radnja u cilju da je novac “dat” na tužilaštvu da se “zataška” slučaj.

Tužilaštvo BiH aktivno radi na ovom slučaju, te ostaje da vidimo da li je fingirana pljačka hotela Alije Budnje i da li je tim novcem potkupljeno Tužilaštvo kako bi se prikrilo ubistvo Dženana Memića?!

U nastavku prenosimo objavu Arijane Memić, sestre stradalog Dženana Memića.