Četvrtak, 24.10.2024.

Izabran najveći poltron porodice Izetbegović 2020. – pobjedu u samom finišu odnio šef kabineta predsjednika SDA, Elvis Kondžić

Nedjelja, 10.01.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Nakon pažljive analize, u jako teškoj kategoriji za najvećeg poltrona porodice Izetbegović 2020., odabran je najveći – Elvis Kondžić.

On je naime u samom finišu, pred kraj godine pretekao svoju konkurenciju, te je bilo nemoguće ga sustići.

Podsjetimo, u svojoj evoluciji Kondžić je prešao zahtjevan poltronski put. Tako je od nevladinog sektora i lijeve ideologije koju je zastupao krenuo putem interesa i veće plate. Vucarali su ga potom kao krpu po raznim pozicijama – bio je saradnik, savjetnik, a na kraju je dogurao i do šefa Kabineta. Pitanje je samo koliko je ojađen budžet države njegovim vucaranjem po raznim pozicijama. U međuvremenu, slijedeći put interesa, koji jedino poznaje, Kondžić je pokušavao i da proda Stranku demokratske akcije, stranci Naroda i Pravde i njenom lideru Elmedinu Konakoviću, nudeći mu povjerljive spiskove tzv. “sigurnih glasača”.

Kako bi opravdao tu izdaju koja je izašla u javnost, Kondžić je morao da ubaci u petu brzinu, pogazi svoje dostojanstvo do kraja i u potpunosti se posveti poltronstvu i podaništvu porodici Izetbegović.

Kako je konkurencija bila žestoka, Kondžić je u samom finišu dao svoj maksimum i pobjedio:

POBJEDNIČKI POST ELVISA KONDŽIĆA

Ovaj post nerado je lajkovan i podijeljen od strane drugih koji su se takmičili. Po Centrali SDA priča se kako je “predsjedniku Bakiru” i “profesorici Sebiji” bilo jako neprijatno čitati njegov status. Navodno je “profesorica”, na pitanje kako komentariše Kondžićev hvalospjev, odgovorila riječima: “Ma budala”.

“Predsjednik Bakir” i “profesorica Sebija”, kako tvrde naši izvor, zbog neugodnosti koju su osjetili (tkz. transfer blama) kazali su Kondžiću: “Nemoj nas Boga ti više hvaliti”. Kondžić je naravno poslušao sugestiju pa je na svom Facebook profilu napisao status u kojem informiše ostale poltrone kako više neće objavljivati političke statuse.