Petak, 25.10.2024.

Jezive priče: Ljudi otkrili koje su najgore stvari koje su im njihovi doktori rekli

Subota, 09.01.2021. | Lifestyle | Najnovije

Korisnica TikToka @kristamackenzieenedavno je zatražila od drugih korisnika da podijele najneprofesionalniju stvar koju im je doktor ikad rekao.

Podijelila je vlastitu priču o tome kako ima psorijazu i otišla je na pregled kod novog doktora. Na pregledu je pokušavala pokazati liječniku osip koji je imala na pazuhu. Kako je osip na nezgodnom mjestu, bilo joj ga je teško pokazati s košuljom na sebi pa je pitala liječnika treba li se skinuti. Doktor – koji je bio stariji muškarac – sjeo je i rekao: “Da, uzbudi me.”

Njna objava je vrlo brzo postala viralna pa su i drugi korisnici počeli dijeliti neugodne situacije u kojima su se našli. Jedna od njih je i @ogpeelar.

Objasnila je kako je bila trudna i krvarila pa je otišla do hitne službe gdje su joj rekli da je sve u redu. Međutim, nakon što je otišla u toalet, tamo je i rodila. Nakon što je pozvonila na zvono za hitne slučajeve, doktor je ušao i bacio njezinu bebu u zahod. Potom joj je rekao: “Pa, što smo drugo trebali učiniti? Već je bilo mrtvo.”

Nadalje, drugi doktor je jednom mladiću rekao kako mu je lice utrnulo jer je homoseksualac. 

Kada je doživio utrnulost lica, otišao je neurologu koji ga je pitao je li homoseksualac. Kad je potvrdno odgovorio, neurolog mu je rekao da njegov način života može uzrokovati tjeskobu, što može dovesti do ukočenosti lica – a zatim ga je uputio psihijatru. Nakon toga je otišao kod drugog neurologa i otkrio da ima tumor na mozgu.

Čini se da liječnici ponekad nemaju potrebu objašnjavati zdravstvene probleme svojih pacijenata. U to se uvjerila i korisnica TikToka @cosmeticgenie.

Naime, liječnik joj je rekao da ima žučni kamenac. Ne znajući što je to, pitala ga je da joj objasni o čemu je točno riječ. Doktor joj je tada odgovorio: “Najbolje što vam mogu reći je da to proguglate.”

Korisnica ove društvene mreže @lunar_moon_witch je godinu i pol trpjela kroničnu bol u zdjelici. Kada je otišla na pregled kod specijalista, on nije ni pogledao njezin karton, postavio joj je par osnovnih pitanja, preskočio pregled i uz smijeh zaključio kako nju muči samo zatvor. Godinu i pol kasnije joj je dijagnosticirana endometrioza te sada čeka operaciju.

Korisnica @giselebeaulne otišla je doktoru ne znajući da ima postporođajnu depresiju. Imala je živčani slom u ordinaciji otprilike tri tjedna nakon rođenja djeteta. Sve što joj je doktor rekao bilo je: “Morate otići ravno kući i seksati se sa svojim mužem.”

Kada je u dobi od 10 godina @summerbellyy,zajedno sa svojom 13-godišnjom sestrom, otišla na pregled zbog respiratornih problema, doktor im je rekao da su dobile bronhitis zato što su debele.

Kad je @urmomfriendangie imala 12 godina, radila je pregled dojki, kao što su je učili u školi, i pronašla kvržicu. Otišla je doktoru koji je rekao: “Zašto se diraš? Premlada si da bi to radila.”

@jadehersley1993 je otišla doktoru jer je bila prilično sigurna da joj je ispala kontracepcijska spirala. Ali doktor je rekao da je sve u redu. Žena je tada zatražila da se spirala ukloni jer joj je stvarala probleme. Rečeno joj je: “Ne, ne trebaju ti više djeca. Mlada si, imaš ih dovoljno.” A kao da to nije bilo dovoljno loše, doktor je ultrazvukom provjerio kontracepcijsku spiralu i potom ipak otkrio da ona nije na mjestu. Hitno su je operirali, a nesretna žena je tek nakon operacije saznala da je trudna i da je trudnoću trebalo prekinuti kad su uklonili spiralu, piše BuzzFeed.