Subota, 26.10.2024.

Podrška domaćem: Pokrenut projekat „BiH Korpa zlata”

Subota, 26.12.2020. | Biznis

Mikrokreditna fondacija LIDER i www.farmer.ba u ovom mjesecu pokreću projekat „BiH Korpa zlata“, čiji je glavni cilj osnažiti i podržati farmere i proizvođače hrane iz Bosne i Hercegovine.

BiH proizvođači kao i ostali poduzetnici kontinuirano se suočavaju sa posljedicama pandemije i pred njima je mnoštvo izazova u narednom periodu. S obzirom na trenutne okolnosti uzrokovane pandemijom, veliki broj poduzetnika okrenuo se digitalizaciji u svom poslovanju i radu na daljinu.

Kako se često može čuti, došlo je vrijeme digitalne transformacije, koja više nije izbor, nego obaveza za opstanak i normalan rad poduzetnika, te se svi trebamo adaptirati novonastaloj situaciji, kažu u Farmer.ba.

Važnost vlastite proizvodnje

Na samom početku pandemije, osjetila se potreba i važnost vlastite proizvodnje hrane i kriza je promijenila perspektivu očuvanja domaće proizvodnje i domaćih proizvođača.

– Kontinuirano imamo pozive naših građana koje interesira gdje nabaviti svježe voće i povrće, mlijeko, pčeljine proizvode, zimnicu, razne čajeve ili domaće sokove i sl. – saopćio je Farmer.ba.

Ideja projekta “ BiH Korpa zlata“ upravo je podrška malim proizvođačima u prezentaciji i predstavljanju  njihovih proizvoda u sklopu platforme www.farmer.ba i kroz digitalizaciju i online kanale, na jedan inovativan način promovisati njihov trud i rad budućim kupcima i saradnicima.

U naredom periodu kroz zajedničku saradnju sa MKF „LIDER“ Farmer.ba će predstaviti 100 vrijednih proizvođača, koji imaju kvalitetne proizvode i kojima će u sklopu platforme Farmer.ba biti omogućena što bolja vidljivost na BiH tržištu.

– Naši građani se danas sve više okreću online kupovini i vjerujemo da će ovaj vid nabavke domaćih proizvoda kontinuirano napredovati. Tako će naši građani imati pregled gdje mogu nabaviti domaće proizvode u svojoj okolini i na taj način ubrzati komunikaciju proizvođač – građanin – navodi Farmer.ba.

Podrška domaćim poduzetnicima

Inače, Farmer.ba već nekoliko godina radi na aktivnoj podršci domaćim poduzetnicima iz BiH i kroz saradnju sa MKF LIDER i projektom „BiH Korpa zlata“  želi ukazati na važnost pružanja podrške bosanskohercegovačkim proizvođačima, koji su se u najtežim trenucima pokazali i bili „zlata vrijedni“.

Smatraju da je vrijednim proizvođačima, koji imaju kvalitetne prizvode vrijedne pažnje „BiH Korpa zlata“ idealna prilika da se na najbolji način predstave domaćem tržištu.

– Posebno važnim smatramo činjenicu da projekt „BiH Korpa zlata“  pokrećemo u izazovnoj godini i trenutnoj ekonomskoj situaciji, koja je dosta uticala na rad domaćih proizvođača – zaključili su u Farmer.ba.

(biznisinfo.ba)