Četvrtak, 24.10.2024.

“Sreća pa je Osmica na vrijeme kupio diplomu. Da nije, Rusi bi danas upravljali OSA-om”

Četvrtak, 12.11.2020. | Na mreži

Američki univerzitet (AU) u Bosni i Hercegovini na kojem je navodno 2013. diplomirao direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica ostao je bez akreditacije Vijeća za akreditaciju nezavisnih ustanova u oblasti obrazovanja SAD (ACICS).

ACICS je akreditaciju oduzeo zbog brojnih neregularnosti u radu Američkog univerziteta u BiH, a na čijem čelu se nalazi Denis Prcić. Ovaj univerzitet privukao je pažnju bh. javnosti kada je Mehmedagić naprasno iz ladice izvukao diplomu ovog univerziteta koju je proglasio državnom tajnom.

Prema tvrdnjama studenata, ali i profesora s AUBiH, Mehmedagić nikada nije pohađao AUBiH. Odnosno, ne postoji nijedna osoba koja može potvrditi da je vidjela direktora OSA-e na predavanjima AUBiH zbog čega se sumnja kako je njegova najnovija diploma lažna.

Situaciju vezanu za oduzimanje licence Prcićevom univerzitetu u šaljivom tonu prokomentarisao je ugledni bh. novinar Bakir Hadžiomerović.

“Sreća pa je Osmica na vrijeme kupio diplomu. Da nije, Rusi bi danas upravljali OSA-om”, napisao je na svom Twitter profilu Hadžiomerović.

(PRESS)