Četvrtak, 24.10.2024.

Damir Nikšić: Ubrzo je gdin Bunda skont’o da se mora distancirati i nečim razlikovati od dvojice “elokvenata” koje je “Don Korleone” doveo da govore umjesto njega

Petak, 06.11.2020. | Na mreži

Sinoćnju debatu kandidata za načelnika Ilidže komentarisao je zastupnik Damir Nikšić. Reakciju prenosimo u cjelosti:

Prvo je Bunda izletio u ofsajd sa kritikom opozicije, naročito ideološke platforme opozicije i to kao da je Platforma za progres opštepoznata javnosti po svom jasnom ideološkom programu i poziciji u političkom spektru ideja. Iskreno, mislim da ni oni sami ne znaju gdje stoje. “Progresivni centristi sa natruhama konzervatizma” u najmanju ruku i vrh glave. U pet deka kao i mnogi drugi u opoziciji i na poziciji, sa blagim razlikama u omjeru sastojaka i pakovanju. (Srećom je pozicija, tj. “Baklava koalicija” SDA, DF i SBB, za razliku od opozicije – ideološki kompatibilna i usaglašena.)

No ubrzo je gdin Bunda skont’o da se mora distancirati i nečim razlikovati od dvojice “elokvenata” koje je “Don Korleone” doveo da govore umjesto njega (pošto ovaj ne zna dvije da sastavi).

Sve u svemu Muzur “sam protiv svih”.

Uglavnom: “Nema opozicije! Gdje je vidiš?! Kakva je to opozicija?! Kto je to? Što je to?” ponavljaju uglas ovih predizbornih dana brojni mandžurijski nezavisni kandidati, partneri i sateliti SDA u Sarajevu.

A zapravo nema njih. Nemaju većinu, nemaju ministre, nemaju funkcionalnu vladu, nemaju ideja, nemaju ljudi, nemaju blage veze. Do te mjere su bez ideja, bez riječi, bez vizije, bez pravca, presahnule velike i zamamne laži pa sad pljuju žuć iz suhih usta na pojedine ljude i njihove “sunarodnjake”, kleveću da ih otjeraju iz grada, iz države.

Očajnički pokušaji jedne, na budžetu i novcu građana ugojene svete partijske krave da se bode sa mladim i naprednim, da potrči u utrci za vlast, da maksr podapne nekom dok je drugi i vrijeme prestižu.