Utorak, 22.10.2024.

U 86. godini umrla baka Mare: “Bila si pravi melem za dušu”

Nedjelja, 13.10.2024. | Na mreži | Najnovije

U 86. godini umrla je naša baka Mare Trogrančić, rođena Knežević, iz sela Božići kod Fojnice. Mare je živjela sama, ali je bila vesele naravi i vrlo gostoprimljiva.

Nikada nikoga nije odbila za bilo što, a pogotovo mnogobrojne Youtubere koji su svakodnevno navraćali. Bila je pravi melem za dušu sa svojim britkim rječnikom. Uveseljavala je cijeli svijet, od Amerike do Australije… Svi su znali za Maru i pitali kada će novi video.

– Imao sam tu čast da je prvi snimim slučajno, zahvaljujući mom prijatelju Ivici Tuki, koji mi je Maru predložio za snimanje. Ispunio sam i njezinu najveću želju, da ima narodnu nošnju. Dobri ljudi iz cijeloga svijeta uvijek su bili spremni pomoći Maru, ali ona nikada nije tražila ni od koga ništa. “Sve što sam stekla to je na ovih mojih deset prstiju. “, govorila je baka Mare, objavio je Srećko Stipović koji je često posjećivao baku Mare i o njoj donosio zanimljive reportaže.

Izdvojio je nekoliko zanimljivih inserata iz arhiva pa pogledajte i podsjetite se na ovu divnu ženu koja je voljela sve ljude.