Utorak, 22.10.2024.

(VIDEO) Emina Jahović na početku karijere: Snimak sa Harijem Mata Harijem i daidžom Riletom postao viralan

Nedjelja, 13.10.2024. | Na mreži | Najnovije

Snimak sa nastupa popularnog izvođača Hari Mata Harija iz 2003. godine nedavno je privukao pažnju korisnika TikToka, oživljavajući nostalgična sjećanja na period kada se mlada Emina Jahović tek probijala na muzičku scenu. Na ovom nastupu u diskoteci “Aqua,” pored Harija, pojavili su se i Mirvad Kurić, tada poznat po ulozi Rileta iz popularne serije “Viza za budućnost”, te Emina Jahović, koja je ubrzo postala jedno od najvećih imena domaće muzičke scene.

Tokom nastupa, Hari Mata Hari i Kurić su razmijenili šaljive opaske na račun obezbjeđenja i ljepote Jahovićeve, što je izazvalo smijeh publike. Rile je u svom prepoznatljivom humorističnom stilu dodao kako je Emina prava djevojka, koristeći specifične izraze tipične za sarajevski Vratnik. Njihov skeč završio je izvođenjem pjesme “Poletjela golubica,” gdje su zajedno oduševili publiku, a Mirvadov performans u ulozi Rileta dodatno je zabavio prisutne.

Korisnici TikToka nisu propustili priliku da pohvale ovaj nostalgični trenutak: “Bolji nego pola estrade danas,” bio je jedan od komentara, dok su drugi hvalili Harijevu profesionalnost i emotivni nastup.

Emina Jahović, koja je 2002. godine objavila svoj prvi album “Osmi dan,” ubrzo je nastavila suradnju sa Harijem Mata Harijem, pridruživši mu se na turneji. Hari je u jednom intervjuu izjavio kako je Emini pomogao na početku njene karijere, naglasivši da su pjesme “Da l’ ona zna” i “Uzalud se budim,” koje je napisao za nju, bile ključne za njen dalji uspjeh. “Sve je odskočna daska kada počinjete,” istakao je Hari, naglašavajući da mu se saradnja sa Eminom isplatila i duhovno i materijalno.

Pogledajte video snimak ispod teksta.