Četvrtak, 24.10.2024.

Pothodnik na Hrasnom Brdu: Stanje opšteg rasula, Tanović poručio da je to nedopustivo (VIDEO)

Srijeda, 04.11.2020. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Kandidat Četvorke za načelnika Novog Sarajeva Hasan Tanović, koji se veći dio predizborne kampanje zbog koronavirusa nalazi u izolaciji, nastavio je održavati kontakt s građanima putem društvenih mreža.

Invetivni Tanović započeo je s objavljivanjem serijala na svom Facebook profilu, a kojim iznosi svoje stavove o problemima s kojim se susreću stanovnici Novog Sarajeva.

On je u prvoj epizodi serijala prikazao kako izgleda kada aktuelni načelnik i kandidat SDA Nedžad Koldžo predstavlja infrastrukturne projekte finansirane budžetskim sredstvima i kako to izgleda u stvarnosti.

U fokusu prve epizode našao se pothodnik na Hrasnom Brdu vrijedan osam miliona KM, a koji je Opština Novo Sarajevo za vrijeme mandata Koldže u potpunosti zanemarila.

“Stanje opšteg rasula”, zaključak je koji se nameće iz objavljenog videa.

U prostoru u kojem bi se trebao nalaziti zaštitar i koji bi trebao biti pokriven nadzornim kamerama ne može se pronaći ni zaštitar, a ni jedna funkcionalna kamera. Pothodnik je postao mjesto za okupljanje sumnjivih lica koja unose osjećaj strah među lokalnim stanovništvom.

Tanović je poručio kako je takvo stanje u pothodniku nedopustivo i da građani najmanje što mogu očekivati od administracije jeste održavanje investicija.

Šta su to kamere zabilježile na Hrasnom Brdu i koji je stav Tanovića o ovom problemu pogledajte u videu.