Utorak, 22.10.2024.

POČELA SDA OFANZIVA! Hoće li građani dozvoliti da ih Kenela Zuko: “Obrne”?

Subota, 28.09.2024. | Kolumne | Najnovije

Nakon što su u SDA izgubili Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Vladu Federecije, Bakir Izetbegović je naredio potpunu ofanzivu na općine i gradove. U akciji su svi i sva raspoloživa sredstva.

Brutalnost SDA kampanje i Bakirov politički marketing i vještine pokazala je Kenela Zuko, Sebijina prva pratilja, federalna zastupnica i predsjednica Asocijacije žena SDA.

Kako izgleda kada SDA doktorantica, (sa ko zna kakvog fakulteta) profesorica na edukacijskim fakultetima širom BiH atakuje na birače vidjeli smo u Vogošći?! Pred punim stolovima hrane i pića, bez imalo skrupula u svom govoru je pokazala šta nam to SDA ponovo pokušava da uvede u politički diskurs i svakodnevnicu.

Izbjeglice, raseljena lica, boračku populaciji, šehidske porodice, Srebreničane, Bratunačane i sve druge koji su svoj dom našli i napravili u Vogošći i koju su u konačnici gradili Vogošću nazvala je “ti ljudi koji su došli”.

@pressmediabih

POČELA SDA OFANZIVA! Hoće li građani dozvoliti da ih Kenela Zuko: “Obrne”?

♬ original sound – pressmediabih – pressmediabih

Time je valjda željela reći, da svi koji su SDA su nadljudi. Oni su ti koji obezbjeđuju “rasvjetu, kombi, kanalizaciju” . Da nije SDA, Bošnjaci bi vozili “volovska ” kola, a ne terenac Toyotu u kojoj se šepuri SDA predsjednica žena, profesorica i zastupnica.

Vogošćani, Vogošćanke, izbjeglice, raseljeni, šehidske porodice, mladi, svi koji su svoj dom našli u Vogošći zaslužuju izvinjenje. Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Vogošća i sve druge općine i naselja u Kantonu Sarajevo su dio kosmopolitskog Sarajeva. Sarajeva otvorenog za sve.

Sarajevo jeste i biće metropola poput drugih svjetskih, otvorenih metropola. Kanton Sarajevo treba svakog njegovog stanovnika, posebno kada Bosna i Hercegovina bilježi potpunu depopulaciju zbog politika kakvu je upravo prethodnih decenija vodila SDA. Hoće li građani dozvoliti da ih Kenela Zuko, kako kaže: “Obrne”? Hoće li nas SDA spasiti na njihov nivo komunikacije? Ako je Kenela Zuko uspjela “obrnuti” Bakira i Sebiju da je 3 ili 4 puta nagrade kompenzacionim mandatom, nas sigurno obrnuti neće. Narod Vogošće i svi stanovnici Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, nisu Bakir i Sebija. Ko je “profesorica” Kenela Zuko i kakav je njen rječnik i kako tretira i posmatra ljude, vidjeli smo na video uratku. To je u stvari, današnja, prava SDA.