Ponedjeljak, 28.10.2024.

Danas do 29 stepeni a onda nagla promjena vremena, na planinama snijeg

Subota, 28.09.2024. | Najnovije | Vijesti

Danas će u Krajini preovladavati oblačno oblačno vrijeme kišom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka na sjeverozapadu Bosne od 14 do 18, a u ostalim područjima od 23 do 29 stepeni.

Nestabilna atmosfera uz blagi pad temperatura će nepovoljno utjecati na većinu populacije. Promjenjivo vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo doprinijeti umoru te uzrokovati umjerene poteškoće poput glavobolje i lošije koncentracije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora te prilagoditi odijevanje.

U nedjelju će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana se očekuje snijeg. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano.

Nešto više oblaka može biti na krajnem sjeveru Hercegovine, gdje je lokalno i povremeno moguća slaba kiša ili slab pljusak.

Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 18, a dnevna od 10 do 16, na jugo do 21 stepen.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Dnevna temperatira od 12 do 18, na jugu do 22 stepena.