Ponedjeljak, 28.10.2024.

Suđenje za likvidaciju supruge: Anel Bećirović noć proveo u žrtvinom stanu

Četvrtak, 26.09.2024. | Najnovije | Vijesti

Bećirevićev telefon bio je zabilježen od strane baznih stanica u stanu na Bosanskoj ulici, gdje je tijelo Emire Maslan kasnije pronađeno.

Nastavljeno je suđenje Anelu Bećiroviću (35), optuženom za ubistvo bivše nevjenčane supruge Emire Maslan, pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić. Istražitelj MUP-a Kantona Sarajevo, Faruk Dinarević, svjedočio je prije dva dana. Bećiroviću se stavlja na teret nasilje u porodici i neovlašteno posjedovanje oružja.

Dinarević je učestvovao u uviđaju ubistva i obavio analizu dva telefona, od kojih je jedan pripadao ubijenoj Emiri Maslan.

Komunikacija između Bećirovića i žrtve, uglavnom vezana za preuzimanje djeteta i rasprave o odluci suda koja je dijete dodijelila majci, jasno je vidljiva iz analize telefona.

Zločin se, prema optužnici, dogodio u noći između 12. i 13. novembra 2023. godine, kada je Anel Bećirović u stanu u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju hicem u glavu ubio Emiru pred njihovim četverogodišnjim sinom.

Dinarević je izjavio da je Bećirovićev telefon registriran na baznoj stanici BH Telekoma BC Faza Novi Grad, koja pokriva stan u Bosanskoj ulici, od 12. novembra u 20.25 sati do 13. novembra u 8.15 sati.

Inspektor je također izjavio da je telefon koji je koristila ubijena bio registriran na istoj baznoj stanici tokom istog vremenskog perioda.

Oba telefona su pronađena na adresi u ulici Aleja Lipa, u stanu gdje je uhapšen Bećirović.

Poznato je da je Bećirović nakon zločina odveo dijete u svoj stan i zaključao se. Policija je, nakon što je provalila u stan, zatekla Bećirovića kako drži pištolj prislonjen na sljepoočnicu, prijeteći da će se ubiti ako mu priđu. Pregovori su trajali dok dijete nije bilo izvučeno, a Bećirović je predao pištolj i tada je uhapšen.

Zbog zaštite maloljetnog djeteta, Vijeće je odlučilo isključiti javnost tokom svjedočenja Sanje Brkić-Zec, uposlenice Centra za socijalni rad.

Bećirović je presudom Općinskog suda u Sarajevu bio osuđen na dva mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, a kaznu je izdržao tokom boravka u pritvoru.

U trenutku ubistva Emire Maslan, Bećirović je bio na slobodi, iako je trebao da se javi na izdržavanje spomenute kazne.