Ponedjeljak, 28.10.2024.

Majci i sinu osumnjičenima za svirepo ubistvo Nermine produžen pritvor

Četvrtak, 26.09.2024. | Najnovije | Vijesti

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te za naredna tri mjeseca produžio pritvor Goranu Ravliću i njegovoj majci Leđibi Ravlić, osumnjičenima za svirepo ubistvo Goranove supruge Nermine Krajina u stanu na Pofalićima, potvrdila je Nezira Pindžo iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva, prikrivanja dokaza te mogućeg uznemirenja javnosti ako bi bili pušteni na slobodu.

Goran Ravlić i njegova majka Leđiba osumnjičeni su da su svirepo ubili Nerminu krajem juna ove godine. Ženu su vezali i mučili. Danima su je izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih dijelova tijela. Žena je , prema istrazi, na kraju ubijena udarcima oklagije.

Prema navodima iz istrage, kupili su i mašinu za mljevenje mesa, a sve s ciljem da tijelo raskomadaju i uklone iz navedenog stana, odnosno da unište sve dokaze i tragove zvjerskog ubistva.