Srijeda, 23.10.2024.

Šerif Patković nakon što je optužen za ratne zločine: “Allahu Milostivi, ne dozvoli da zulumčari i šejtanske sluge iskrive našu borbu”

Srijeda, 18.09.2024. | Na mreži | Najnovije

Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv Šerifa Patkovića, bivšeg komandanta Armije BiH koji se tereti da je počinio zločin protiv ratnih zarobljenika 1993. godine u mjestu Dusina kod Fojnice, oglasio se i sam Patković.

Svoje javno obraćanje preko Facebooka, počeo je Bismilom, u nastavku prenosimo njegov post:

– E´ūzu billāhi mine-š-šejtāni-r-radžīm. Bismillāhir-rahmānir-rahīm

Svi oni koji su ovih dana, kao i mnogo puta do sada, klevetanjem, lažima i drugim niskim udarcima, atakovali na moju čast, znajte da moje tijelo može pasti na zemlju poslije vašeg udarca, ali će moja duša ostati uspravna.

Svu svoju bol koju osjetim zbog vaših lažnih jezika, klevetanja i sumnjičenja, prenesem Onom, zbog koga moje čelo pada na zemlju i Kome se pokoravam dobrovoljno.

U Njega vjerujem, u Njega se uzdam i On će mi pomoći da pobijedim i ovaj put, zulumčare, lažljivce, kukavice, ma kako se oni zvali i odakle dolazili.

Allahu Milostivi, ne dozvoli da zulumčari i šejtanske sluge iskrive našu borbu. Gospodaru moj, u Tvoje ime sam se zakleo i Tvojih propisa se držao.

Nikada i nigdje, za vrijeme agresije na moju domovinu, nisam, a Ti si mi najbolji svjedok, činio djela koja su suprotna načelima i propisima koje si Ti propisao, a Tvoji su propisi strožiji od međunarodnog prava.

Više od trideset godina mediji i razni zlobnici lažu, iako su im bili predočeni dokazi jasni. Ja sam svjestan da je ovo iskušenje i da me i u ovim životnim godinama čeka borba.

Naši dušmani ne miruju i ne dopuštaju nam mira nikada, pa ni danas. Pošto nisu uspjeli da nam uzmu domovinu, žele da nam uzmu čast.

Hvala visoko pozicioniranim političkim prvacima moga naroda iz svih političkih opcija koji su iskazali podršku i brigu. Do danas se nije javio ni jedan, valjda su okupirani predizbornom borbom za stolice.

Hvala običnim sunarodnjacima na njihovoj podršci, naveo je Patković.