Četvrtak, 24.10.2024.

(VIDEO) Mladi tiktoker ZALUDIO SVIJET jednom salatom: Ovo je viralni recept zbog kojeg su svi poludjeli za ovim povrćem

Petak, 09.08.2024. | Na mreži | Najnovije

Salata od krastavaca i dimljenog lososa, sa svega još par dodataka postala je pravi hit na TikTok-u. Proslavio je tiktoker Logan Mofita koji je apsolutno lud za ovim povrćem.

Naime, Logan Mofit je sakupio milione pregleda zahvaljujući svojim videima posvećenim krastavcima, s naslovima poput “Kako pojesti cijeli krastavac” ili pak “Novi dan, novi krastavac”.

Svojim jednostavnim idejama Logan je krastavac postavio u središte pažnje, te su u Americi čak zabilježene nestašice ovog povrća u pojedinim supermarketima.

– Logan me je influensovao, bila sam danas u nabavci. Dok sam uzimala krastavce, jedna gospođa prišla mi je s leđa i pitala me kupujem li ih zbog svih tih videa na TikTok-u – pohvalila se jedna Loganova pratiteljka.

A njegova salata sa kratstavcima i lososom je doživjela posebnu popularnost, Amerikanci je zovu “Everything but the Bagel Seasoning”, a sastoji se od susama, bijelog luka u granulama, luka u granulama, sjemenki maka i krupne soli.

@logagm

Lazy cucumber kimchi to go with cold noodles😶😶😶

♬ original sound – Logan

Recept za salatu sa krastavcima i lososom

Potrebno je:

– 1 krastavac                                         

-luk 1 komad

– avokado 0,50 komada

– krem sir 50 g

– kapare 1,50 kašičica

– dimljeni losos 150 g

– so

– svježe mljeveni crni biber

Priprema:

Krastavac operite, odsjecite vrhove i nasjeckajte ga na tanke kriške. Ubacite ga u posudu s poklopcem. Dodajte krem sir, luk nasjeckan na tanke polumjesece, kapare, avokado nasjeckan na kockice i nasjeckani dimljeni losos.

Napravite mješavinu začina “Everything but the Bagel Seasoning” – pomješajte susam, bijeli luk i luk u granulama, sjemenke maka i krupnu so.

Dodajte mješavinu začina “Everything but the Bagel Seasoning”, kao i so i biber prema ukusu. Poklopite posudu i dobro protresite dok se sve dobro ne sjedini. Otklopite i uživajte u ukusnoj salati, prenosi Blic.