Četvrtak, 24.10.2024.

Edis Vreto poručio Prevljaku: Fikrete dok je moj dedo asfaltirao puteve u Rakovici, ti si samo mogao da gledaš “njiha” kako rade!

Subota, 31.10.2020. | Na mreži

Kandidat Naroda i pravde za Općinsko vijeće Ilidža Edis Vreto i sin zastupnika u Skupštini KS Elvisa Vrete odgovorio je na pokušaje kandidata SDA za načelnika Ilidže Fikreta Prevljaka poznatijeg pod nadimkom Njiha da diskreditira njegovu porodicu.

Facebook status Edisa Vrete prenosimo u cijelosti:

“Slušam kako Fikret Njiha Prevljak pokušava narušiti integritet i ugled moje porodice. Od takvog čovjeka, to me nije začudilo. Rekao je kako Elvis Vreto nije nikada dao doprinos razvoju mjesne zajednice Rakovica. Ja mu poručujem da je Elvis Vreto svojim doprinosom u Općinskom vijeću Ilidža u periodu od 2008 do 2018 godine dao doprinos da ulica u ovom naselju dobije asfalt, uličnu rasvjetu, gradsku vodu. Međutim moram priznati Elvis nije uspio riješiti probleme u svim ulicama, a razlog je bio neinteresovanje većine u vijeću kojom je upravljao i trenutno upravlja Fikret Prevljak.

Poručio bih mu još da je zaslugom mog rahmetli dede Osmana Vrete asfaltirana ulica Kakrinjski put, što ću dokumentovati slikama. Fikrete dobro pogledaj slike i vidi kako se trebaju izvoditi radovi, a ne kao što rade firme bliske tebi. Poslije radova tih firmi, samo nakon mjesec dana iz asfalta raste trava. Fikrete dok je moj dedo asfaltirao puteve u Rakovici, ti si samo mogao da gledas “njiha” kako rade! Također podsjetio bih Fikreta na to da nas nije mogao kupiti. Neki od stanovnika Rakovice koje si kupio su Mustafa Sinanović i njegov brat, koji su svoje crvene dresove Socijal demokratske partije zamijenili zelenim. S

pomenuo bih i Mahira Lokvaničića, čovjek koji je kao vijećnik ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu, preko Socijal demokratske partije došao do nosioca liste Stranke demokratske akcije. Čovjek jednostavno voli da mijenja dresove zarad ličnog interesa. Fikretov Rakovački ponos Adnan Cvijetić, koji je za svoju poslušnost i klimanje glavom nagrađen pozicijom direktora u Komunalnom preduzeću Ilidža, kao i njegovi bliski prijatelji. Rakovica se nalazi u ovom katastrofalnom stanju jer njihov kako bi Fikret rekao “prijuritet” nisu stanovnici Rakovice, već im je bilo “prijuritet” kako sebe uhljebiti❗



Eto tebi “NJIHA” pa neka oni slušaju tvoje naredbe. Ovako Fikrete, da poručim tebi i tvojim sljedbenicima: “Mi smo vas izigrali ❗“. To što smo vam mi uradili, mnogi ne bi imali hrabrosti ni pomisliti. 10.03.2020. godine moj brat Haris i ja smo se učlanili u stranku Narod i Pravda, što možete vidjeti i na našim članskim karticama, s kojim se ponosimo❗Sada želim reći Fikretu da smo ga izigrali tako što smo interno dogovorili prelazak u Narod i Pravda, prije njegove ponude. Htjeli smo da vidimo kako to on trguje novcem građana, kako to on trguje ministarstvima, direktorskim pozicijama i tako dalje.

Elvis je mjesec dana poslije nas postao član Naroda i Pravde, i tako smo vam pokazali da nismo svi na prodaju, kako to ti misliš.Fikrete ne moraš nama, priznaj sebi izigran si❗. Priznaj da si se obrukao najavljivanjem 19-te ruke u Kantonu Sarajevo. Moram ti priznati nisi pogriješio, ima 19 ruku, ali u novoj večini❗Ilidži treba DOSLJEDNO POSPREMANJE IZ TEMELJA”, napisao je Vreto.