Četvrtak, 24.10.2024.

EKSKLUZIVNO! Pogledajte snimak pucnjave na Šipu: Zaustavlja automobil, izlijeće s pištoljem

Petak, 19.07.2024. | BiH | Na mreži | Najnovije

U sarajevskom naselju Šip sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

“U 19.55 sati PU Centar je obaviještena da je ulici Branilaca Šipa došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na teren, potvrđeni su navodi iz prijave. Muškarac A.R. (1985) je zadobio povredu, te je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS na ukazivanje ljekarske pomoći”, pojasnila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Počinitelji ovog krivičnog djela su uhapšeni jutros u Neumu.

– Jutros u 09.30 sati, slobode su lišeni A.A. (1991) i S.A. (1980), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Pokušaj ubistva, dana 18.07.2024. godine, na štetu A.R. u ulici Branilaca Šipa. U preduzetim radnjama lociranja, pronalaska i lišenja slobode osumnjičenih, ostvarena je saradnja sa OSA BiH i MUP HNK, saopćeno je.

Pressmedia donosi ekskluzivne snimke nastale u momentu pucnjave na kojima se vidi kako dvojac dolazi u automobile, a potom kao u filmskim scenama suvozač izlijeće s pištoljem u ruci i puca. Zatim se krije iza parkiranog vozila i ponovo poseže za pištoljem, dok vozač čeka u upaljenom automobile i sugerira da bježe.

Pogledajte video:

@pressmediabih

Pogledajte snimak pucnjave na Šipu u Sarajevu pucnjava sarajevo #pistolj video news vijesti ekskluzivno

♬ original sound – pressmediabih – pressmediabih