Četvrtak, 24.10.2024.

Ovako OO SDA Ilidža i Prevljak ‘dovlače i navlače” građane na skupove koji su svakako nepoželjni

Četvrtak, 29.10.2020. | BiH | Na mreži | Najnovije

“Vladajuće strukture, na čijem je čelu SDA, svjesni gubitka koji je već sad izvjestan služe se nehumanim sredstvima kako bi poslalu lažnu sliku o masovnosti svojih glasača i podrške koju nemaju. Nehumanost njihovih postupaka je prešla sve granice, tako da pozivaju ljude da dolaze na sastanke obećavajući rješavanje pitanja vodovodnog snadbjevanja Rakovice, Kobiljače i Zelene meraje.

Sastanak je dogovoren za subotu 31.10.2020. godine sa početkom u 14:45 sati, gdje će se okupiti stanovnici ovih naselja, potpisati ce se pod plaštom da će im se riješiti problemi vodosnadbjevanja. Nakon toga će popiti kafu u dvorištu privatne kuće u blizini kafića Divan. Svi građani su pozvani da se nakon te prevare priključe skupu SDA ispred MZ Rakovica.

Pitamo se kako će vladajuće strukture riješiti pitanje vodosnadbjevanja vode, s obzirom da gube sve rukovodece pozicije u javnim preduzecima, a nisu to uspjeli učiniti u proteklih 20 godina dok su vladali i kantonalnim a i opcinskim javnim preduzecima?
Koliko su podli i koliko se bave prevarama i lazima je dokaz da ljude udaraju tamo gdje je najslabije, na osnovne uslove za život, toBože sad ce oni odjednom nakon 20 godina vladanja sve probleme riješiti” napisao je Amar Bungur kandidat Naše stranke za Općinsko vijeće.

Ovo nije jedini slučaj, tako Asocijaciju mladih SDA Ilidža koriste ta dovlačenje ljudi na skupove, pod raznim ‘prijetnjama’ ukoliko ne dovedu ili obećanjima za nagrade ukoliko dovedu ljude. Jedna prepiska procurila je iz viber grupe koja jasno oslikava ovu situaciju.

“Svaki član da povede 5 osoba”, naređuje se omladincima. Tužno je što mlade i obrazovane, sposobne ljude rukovodstvo SDA Ilidža svodi na ovaj nivo komunikacije i što u ovoj omladini ne vide budućnost i uspješne rukovodioce, menadžere, doktore, inžinjere itd. već im služe da im ‘povedu” koju osobu više na stranački skup.