Utorak, 22.10.2024.

Kad kampanja krene nizbrdo: Teatralni nastup kandidatkinje Adise Tufo na Ilidži, dobro uvježbana predstava za široke narodne mase

Petak, 30.10.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Masovni stranački skupovi i grubo kršenje svih propisanih epidemioloških mjera od strane Stranke demokratske akcije, obilježili su dosadašnji tok kampanje širom Bosne i Hercegovine.

Na jednom od takvih skupova na Ilidži, obratila se Adisa Tufo koja za sebe voli istaknuti u javnosti da je uspješna poduzetnica, life coach, vlogerica, ekspertica za javni nastup itd.

Prisutni, ali i svi drugi koji su imali priliku poslušati njeno obraćanje nakon skupa, bili su šokirani njenim, u najmanju ruku, neumijesnim nastupom i huškačkim performansom kojim je počastila prisutne.

Umjesto da se stvara zdrava atmosfera nadmetanja u programskim ciljevima, kvalitetetima koje nude kandidati, razvojnim platformama, ova kandidatkinja je samouvjereno izašla za govornicu i izazvala osjećaj jeze, ali ne zbog pozitivne emocije, kako je to ona umislila, već zbog negativne emocije i rečenica koje je izgovarala, načina na koje ih je izgovarala. Ova kako smo rekli u uvodu, poduzetnica, life coach, vlogerica, ekspertica za javni nastup itd. trebala bi na spisak da doda i ‘glumica’.

Dobro uvježbana predstava za široke narodne mase koju je Tufo izvela udžbenički je pokušaj da se izvede emocionalna manipulacija kod potencijalnih glasača. Po reakcijama koje su uslijedile uspjela je, ali na svoju štetu i štetu SDA.

Ljudi jednostavno više ne žele da slušaju kako SDA svojata rat, naše časne šehide, našu hrabru armiju i ponašaju se kao da na to polažu ekskluzivno pravo. Ne žele da slušaju, a i ne vjeruju u to, jer znaju šta je prava istina.

Građani žele pogled u budućnost, žele pravo na liječenje, pravo na obrazovanje, pravo na rad, pravo na život dostojan čovjeka, sretnu mladost i dostojno starenje. Žele da se poštuju i naše žrtve, ali i ono što trenutno žive i ambijent koji se kreira – onaj u kojem će njihova djeca živjeti, a ambijent koji je svojim obraćanjem stvorila Tufo, sve je, samo ne to.

Neka vam ova “moja emocija” Adise Tufo bude urnek za ono kako ne treba da živite i jasan pokazatelj čega treba što prije da se oslobodite!

https://www.youtube.com/watch?v=ykmEWCfpQ5U&feature=youtu.be&fbclid=IwAR01FYwi9SUKrF3Y_QpiElV__Xvm3tL6R6-aa11lkic1ThmJ7EffXh2ampM