Četvrtak, 24.10.2024.

Plava voda u novom ruhu: Gradi se hotel koji će se uklapati u ambijent (VIDEO+FOTO)

Nedjelja, 23.06.2024. | Biznis | Najnovije

Koliko je Plava voda u Travniku interesantna turistima iz svih krajeva svijeta ne treba posebno govoriti.

Dovoljno je prošetati do ove travničke ljepotice i svakoga dana vidjeti izuzetno veliki broj gostiju iz zemalja regiona, ali i Kine, Saudijske Arabije, Omana, Turske.

Travnička kompanija “INCOTERMS” d.o.o. osnovana je 2019. godine, a do sada se bavila drugim poslovima. Njihova velika investicija u stare stambene kuće na Plavoj vodi trebala bi se pokazati ispravnom jer su nakon dugog traženja dozvola, saglasnosti i prikupljanja odobrenja konačno započeli sa uklanjanjem starih objekata na budućem gradilištu.

Partnere su pronašli takođe u travničkim kompanijama: “Dom Projekt” d.o.o. Travnik uradio je prelijepo idejno rješenje i projekat objekta koji nimalo neće odstupati od atmosfere Šumeća, travničke mahale sa posebnim šarmom. U skladu sa zahtjevima investitora, prilagodili su i unutrašnjost budućeg objekta kako bi na najbolji način dočekao svoje goste iz cijelog svijeta.

Radove na uklanjanju starih građevina izvodi druga travnička kompanija “Vlašić-Gradnja” d.o.o., svima dobro poznata po opremljenosti, brzini i kvaliteti izvršenih radova. Nemali broj vlasnika susjednih objekata zatečen je činjenicom da je ova kompanija uklonila objekte i odvukla sav materijal bez gotovo imalo prašine za svega dva dana.

Plava voda dobija svoj novi i zasluženi izgled. Općina je uredila obližnje šetalište, postavila novu rasvjetu, a motel “ABA” i novi hoteli će ovom dragulju našeg grada zasigurno podariti “šmek” koji ona i treba da ima, na zadovoljstvo svih koji ovdje svraćaju.

Pogledajte naš video radova ali i budućeg izgleda hotela, te nekoliko fotografija koje nam je ustupio “Dom Projekt” d.o.o., piše Travnicki.INFO.