Petak, 25.10.2024.

(VIDEO) Umjesto odlaska iz BiH, Anel kupio koze

Srijeda, 15.05.2024. | Biznis | Najnovije

Mladi u BiH i dalje se suočavaju s mnogim izazovima. Prema istraživanjima, zapošljavanje i obrazovanje ostaju glavni prioriteti za poboljšanje. Mladi traže bolje prilike za praksu i mentorstvo kako bi se bolje pripremili za tržište rada.

Također, stambeno pitanje je ključno, s više od 60% mladih koji žive s roditeljima zbog nedostatka mogućnosti za samostalan život.

Većina njih odlazi a rijetko ko se odlučuje za korak koji je napravio Anel Mujkanović. Umjesto odlaska otvorio je svoju farmu koza.

Iz čiste ljubavi nastao je projekat koji nam je privukao pažnju, a koji i po onome što domaćin Anel Mujkanović zvani Džo obećava, ali i po onome što vidimo, postaje jedna prava mala priča vrijedna svake pažnje.

Od želje za uzgojem kvalitetnih koza sa pedigreom do nevjerovatno ukusnog sira koji ruši lokalne predrasude o kozijem siru koji se “čuje” ili neugodno miriše, Anel je počeo praviti pravu farmu koju od srca zove Farma tišine, a koliko je u svemu tome uspio svjedoči i ova priča koju donosi televizija Tatabrada.