Petak, 25.10.2024.

“Naajtraženiji upaljači i granate” Sjećate li se Binasa kojeg je SDA sprmala za “otpis”: Očekuju zaradu od 50 miliona KM (VIDEO)

Četvrtak, 09.05.2024. | Biznis | Najnovije

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministrar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić danas u Bugojnu obišli kompaniju namjenske industrije u većinskom vlasništvu Vlade Federacije BiH Binas, gdje su se uvjerili u održavanje profesionalnih standarda rada svih uposlenika.

Zato je delegacija Vlade FBiH iskazala punu podršku daljnjem razvoju i unapređenju procesa proizvodnje u ovoj kompaniji, a dat će podršku nastojanjima menadžmenta i radnika da unaprijede i pojačaju proizvodnju u ovom preduzeću.

U kompaniji ih je dočekao generalni direktor Abaz Manđuka s kojim su obavili razgovor, u kojem su zaključili da će u ovoj godini doći do povećanja ne samo obima proizvodnje već i do povećanja broja radnika.

Federalni premijer Nermin Nikšić konstatovao je da je Binas prošle godine ostvario 26 miliona KM prihoda, a u ovoj godini je planirano da će se ostvariti više do 50 miliona.

– Pored toga, dobre su vijesti što smo čuli da postoji značajan prostor za napredak. To nas uvjerava da sistem koji pravimo i kroz resorno ministarstvo, daje rezultate svima u namjenskoj industriji kako će dalje poslovati. Građani će zasigurno osjetiti taj boljitak – kazao je Nikšić.