Utorak, 22.10.2024.

Avdo tvrdi da su policajci 2016. godine morali znati šta će bit 2019. godine, u priču uveo i nove likove: “Gačanin je bio nepoznat, ali otac Miralem nije, morali su da znaju ko je Miralem”

Utorak, 07.05.2024. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Avdo Avdić, megafon kriminalne grupe Osmana Mehmedagića koja je više od deset godina štitila narko grupe u BiH, potvrdio je u Klix studiju kako niko u BiH do 2019. godine nije znao ko je Edin Gačanin, piše PRESS.

On je ispričao da je 2019. godine prvi put čuo za ime Edina Gačanina, da za njega 2016. godine nisu znale policijske agencije u BiH, da je to ime lično on pretraživao na Google-u, ali da nije bilo nikakvih rezultata.

Na konstataciju voditeljke Emele Burdžović da ni policajci FUP-a, po toj logici, nisu mogli znati 2016. godine ko je Gačanin, on je odgovorio potvrdno, ali je dodao da su mogli znati ko mu je babo. Kakve veze ima 2016. godina i babo Miralem iz Boljakovog sa opasnim svjetskim kartelom otkrivenim tek godinama poslije, poznato je samo Avdi.

Avdo je iskoristio studio Klix-a da pokuša umanjiti kriminalni značaj ovdašnjih kriminalaca predstavljajući ga sitnim kriminalom. To ne treba čuditi jer je kod onih kod kojih Avdo ispija kafe prilikom hapšenja pronađena počasna značka OSA-e koju im je poklonio Osman Mehmedagić za kvalitetno laganje.

(PRESS)