Četvrtak, 24.10.2024.

Roberto Kavali (83) je prije godinu dobio šesto dijete: Njegova 45 godina mlađa “zečica” mu rodila sina

Petak, 12.04.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas, 12. aprila, u 83. godini, a prije samo godinu dana dobio je šesto dijete.

Robertova 45 godina mlađa izabranica, inače nekadašnji model Plejboj časopisa, Sandra Nilson Bergman na svet je donijela dizjanerovo šesto dijete.

U intervjuu za italijanski magazin “Novela 2000” modni kreator je otkrio pol i ime djeteta.

– Zove se Đorđo, kao i njegov djed, moj otac – priznao je dizajner koji je ovo ime dao upravo u čast svog oca koji je ubijen u Drugom svjetskom ratu, kada je slavni dizajner imao samo četiri godine.

– Sandra je dobro. Beba, koja je rođena pre sedam dana upravo ovdje u Firenci je prelijepa i bilo je stvarno emotivno vidjeti je odmah nakon što se rodila – rekao je presretan Kavali pre godinu dana.

Inače, iz prethodna dva braka već je ima petoro djece. Roberto je dobio dvoje djece, Tomaza i Кristinu, sa svojom prvom suprugom Silvanelom Đanoni sa kojom se vjenčao 1964. godine, a par je bio u braku deset godina.

Nakon toga, kreator se 1980. godine ponovo oženio, a njegova druga supruga je austrijska modna kreatorka Eva Marija Tiner. U braku sa kreatorkom dobio je troje djece, Roberta, Rahel i Danielu. Par se razveo 2010. godine, a Roberto je počeo vezu sa manekenkom Sandrom Nilson 2014. godine.

Roberto Kavali je 2015. godine za svoju suprugu Sandru kupio privatno ostrvo u njenoj domovini Švedskoj.