Petak, 25.10.2024.

Bosanska glumica IZGUBILA SINA (10) u jezivoj tragediji: Policija ga poslije 24 sata našla promrzlog nakon prevrtanja kajaka

Utorak, 19.03.2024. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Belma Lizde Kurt proslavila se u seriji “Lud, zbunjen normalan” gdje je glumila simpatičnu Bubu, a malo je poznato da je njen život obilježila jeziva tragedija.

Belma Lizde Kurt je doživjela tragediju pre 14 godina kada je joj je poginuo desetogodišnji sin Jan Isak. Do nesreće je došlo u Kanadi kada je mališan je bio kod rodbine.

Nesreća se desila pošto se prevrnuo kajak u kojem se vozio zajedno sa rođakom.

Policija je alarmirana kada je muž nesrećne žene pozvao nadležne organe, a žena i dječak pronađenu su tek sutradan pored podvodne grebe.

Mališan i žena su prevezeni tada u bolnicu, ali je Jan preminuo od promrzlina.

Balma nikada javno nije govorila o smrti sina, a sa suprugom Alešom ima kćerku Ume. Glumica se kasnije posvetila radu sa djecom, te drži razne interesantne radionice u pozorištu.

Takođe sa kćerkom Ume bavi se dizajniranjem.

– Željela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasljeđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica u razgovoru za magazin Azra, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.