Subota, 26.10.2024.

Pjevačica progovorila o teškoj bolesti, odbila terapiju, pa promijenila ŽIVOT IZ KORIJENA!

Četvrtak, 28.12.2023. | Magazin | Showbiz

Aleks Ognjena, hrvatska pjevačica, koja je posljednjih mjeseci u regionalnim medijima bila aktulena zbog informacija da ima sina i novčanim ponudama muškaraca. Između ostalog, kako pišu hrvatski mediji, ona je teško bolesna.

Alex Ognjena za portal “Secan” pričala je o njenoj borbi sa bolešću i da je “spremna da umre”.

“Ako ću da lažem, onda ću reći da je sve super, divno i krasno, a ako ću da budem iskrena onda ću reći da sam se danas jedva ustala, trenutno sam na hrpi lijekova, ali sam rekla da baš želim da dođem jer ne znam koliko ću još moći da prisustvujem ovakvim događanjima pa da vidim drage ljude, da ih malo izgrlim’, rekla je tada Alex.

Ljekari su joj odstranili štitnu žlinezdu jer su pronašli tumor, ali ispostavilo se da se tumor proširio i na druge organe.

“Bolesti su mi raširene po čitavom organizmu, različiti doktori za različita područja su me nagovarali da idem na liječenje, što je dosta agresivno i u jednom trenutku su i pokušavali, ali nije uspijevalo. Na kraju sam odlučila da ću svemu tome reći ‘Ne’ – sve što se hriurški može odstraniti to ‘da’, nema problema, ali hemoterapije i slično ne dolaze u obzir. Kupila sam tri kokoške, uzgajam domaća jaja, sređujem vrt, staklenik, želim da uzgajam svoju organsku hranu, lečenje samo ono što baš moram, i lijekove koje moram čisto da izdržim dan. Sve ostalo ću probati kod kuće sama sa zdravom ishranom i što manje stresa’, kaže.

Javnost je za njenog 18-godišnjeg sina saznala prošle godine kad mu je javno na svom Instagram profilu čestitala rođendan.