Četvrtak, 24.10.2024.

POMOĆU OVIH TRIKOVA PRODUŽITE UŽITAK U KREVETU: Neka prerani VRHUNAC postane prošlost, vrijeme je da se pokažete u pravom svjetlu!

Ponedjeljak, 09.10.2023. | Lifestyle | Najnovije

Ne tako rijetko se desi da kada najviše uživamo u intimnim odnosima s partnerom, tada se sve završi. Upravljanje odlaganjem vrhunca može da bude izazov, ali postoje različite metode koje vam mogu pomoći da produžite intimni odnos i postignete bolju kontrolu nad svojim vrhuncem.

Evo koraka koje možete poduzeti:

Razvijajte kontrolu: Vježbe kao što su Kegelove vježbe mogu da pomognu da ojačate mišiće karlice i postignete bolju kontrolu dok ste intimni sa partnerkom. Redovno vježbanje ovih mišića može vam omogućiti da produžite intimni trenutak.

Svijest o svom tijelu: Postanite svjesni svojih reakcija i znakova koji ukazuju na približavanje vrhuncu. Ovo će vam omogućiti da prepoznate trenutak kad možete da usporite ili da prestanete sa stimulacijom kako biste produžili intimni odnos.

Tehnika “stiskanja i opuštanja”: Ova tehnika uključuje prestanak stimulacije kad osjetite da se vrhunac približava. Partnerka može da vam pomogne tako što će primijeniti pritisak na bazu penisa kako bi odložila vrhunac.

Samozadovoljavanje: Ukoliko prethodi intimnom odnosu, samozadovoljavanje može da smanji osjetljivost penisa i produži vrijeme do vrhunca tokom intimnog odnosa.

Promjena pozicija i tehnika: Isprobajte različite poze i tehnike koje će vam omogućiti bolju kontrolu nad ritmom i stimulacijom.

Komunikacija sa partnerkom: Otvorena komunikacija sa partnerkom o vašim potrebama i željama igra ključnu ulogu. Partnerka može da vam pruži podršku i razumijevanje tokom ovog procesa.

Ako se suočavate s ozbiljnim problemima po pitanju preranog postizanja vrhunca, razmotrite konsultaciju sa terapeutom ili ljekarom. Oni mogu da vam daju dodatne stručne savjete.