Utorak, 22.10.2024.

JESTE LI ČULI ZA SANDŽAČKOG ELVISA: Kad se Šadinlija prihvati posla, eto pjesme i na internetu

Četvrtak, 28.09.2023. | Magazin | Muzika | Najnovije

„Nije lako u tuđini“ je naslov pjesme kojom se prvi put najširoj folk publici predstavlja Elvis Šemović, novo ime na muzičkoj sceni u regionu.

Iako tek objavljena, pjesma je već postala veoma slušana u programima radio i TV stanica u Sandžaku, jer su stihovi Elvisovog prvjenca i posvećeni njegovom rodnom kraju, na Pešterskoj visoravni.

A priča o odluci da pokaže koliko vrijedi njegovo pjevačko umijeće, veoma je zanimljiva.

-Mada nosim ime svjetskog kralja rokenrola Elvisa Prislija i pjevam otkako znam za sebe, pa sam i puno pohvala dobijao, nisam nikad mislio da ću baš i ja na veliku scenu. Od rane mladosti živim i radim u Beču, borba za život i egzistenciju, baš kako i pjesma kaže da u tuđini nije lahko. A  „krivci“ da počnem snimati i objavljivati pjesme su dobri muzički znalci Boris Maćešić i Enver Šadinlija. Boris je, inače, dobro poznato autorsko ime, njegove hitove pjevaju Lepa Brena, Halid Muslimović, Ferid Avdić, Aca Lukas i mnoge velike zvijezde, pa sam na njegov nagovor snimio njegovu pjesmu. A Enver je prihvatio da bude producent. I uz njihovu pomoć, evo pjesme i na internetu, uz dosta lijepih pohvala – kaže Šemović.

Među pohvalama Elvisu je posebno draga ona koju mu je uputio jedan od najboljih sandžačkih pjevača Muki Fiuljunin, vlasnik veoma popularne folkoteke u Beču.

-Naš Elvis, evo iz Beča preko Sarajeva ide u naš zavičaj. Ali, sem u Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu i drugim mjestima u Sandžaku, biće ova  lijepa pjesma omiljena i u Sarajevu i po cijelom bijelom svijetu, jer nama države na zemaljskoj kugli gdje nema Sandžaklija – polušaljivo, a više ozbiljno, prokomentarisao je Fiuljanin.

A u carskom Beču postignut je dogovor da kompozitor Maćešić i tekstopisac Šadinlija, kao što su nekad, opet skupa prave nove pjesme. I vrlo brzo će Elvis Šemović u studio da snimi dvije njihove pjesme.

-Krenuo sam.  I želim i nadam se da će s ovom ekipom to biti uspješno – kaže daroviti bečko-sandžački Elvis.