Srijeda, 23.10.2024.

Milanoviću, nikakav ‘zulum’ se ne čini Hrvatima, a činjenice koje to pokazuju su slijedeće

Četvrtak, 01.10.2020. | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Jučer je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da Hrvati u Bosni i Hercegovini neće biti manjina i da će se boriti za njihova prava.

“Ovo što se tamo događa nikako ne valja i mislim da je hrvatska vlast zadnjih godina pokazivala ljenost. To su užasne stvari i ako odu predaleko, imaćemo ozbiljan problem u BiH. Mi smo država koja se zalaže za rješenje unutar BiH, ne za komadanje BiH, ali isto tako ne ni za zulum nad Hrvatima koji su najmalobrojniji, ali Boga mi neće biti manjina”, rekao je Milanović novinarima.

A koliko zapravo nije istina da se Hrvatima čini bilo kakav “zulum” govori nekoliko neumoljivih činjenica koje je u svom Tweetu naveo Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH.

HDZ BiH kontroliše Vijeće ministara, Vladu FBiH, vlade kantona. Od 12 tužilaštva u BiH, Hrvati rukovode sa 7. HDZ upravlja carinom, finansijama i granicom. Sa SNSD-om, Čović upravlja FERK-om, DERK-om. NOS-om i Elektroprenosom. A blokiraju sve! – ZULUM, što bi rekao Milanović.