Ponedjeljak, 28.10.2024.

Ovako se ponaša lider i kapiten: Pogledajte Džekin prvi motivacioni govor u Fenerbahčeu

Petak, 28.07.2023. | Na mreži | Najnovije | Sport

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odmah je postao i lider u svom novom timu Fenerbahčeu, a na društvenim mrežama objavljen je snimak dijela njegovog motivacionog govora.

Džeko je ovog ljeta stigao kao slobodan igrač iz Intera u Fenerbahče, a kao najiskusnija zvijezda tima, odmah je dobio kapitensku traku, što nije toliko čest slučaj pošto do tog trenutka nije igrao u ovom dresu.

Međutim, naš reprezentativac odmah je odlučio preuzeti ulogu lidera i trener Ismail Kartal mu vjeruje. Tako je bivši igrač Intera, Manchester Cityja, Rome i brojnih drugih klubova pokazao u svlačionici da je autoritet. Džeko je uoči utakmice sa Zimbruom imao zadatak da održi govor. Nogometaši Fenerbahčea stajali su zagrljeni u krugu, dok je Džeko pričao na engleskom jeziku.

Naravno, kako neki nogometaši i ne govore engleski jezik, tako je u cijeloj priči bio angažovan prevodilac, koji je temperamentno i strastveno pokušao igračima dočarati sve ono što im Džeko govori.

Čini se da je naš reprezentativac uspio motivisati svoje saigrače. Turski velikan slavio je rezultatom 5:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige protiv moldavskog Zimbrua. I sam bh. nogometaš imao je debi za pamćenje pa je u prvoj zvaničnoj utakmici za Fener postigao gol i dodao dvije asistencije, piše Klix.