Ponedjeljak, 28.10.2024.

(VIDEO) Srbijanka poslala oštru poruku studentici – “Shvati, glupačo, da je bio genocid u Srebrenici”

Ponedjeljak, 17.07.2023. | Na mreži | Najnovije

Bolje ti je da ostaneš u Sarajevu i živiš pošteno i da shvatiš, glupačo, da je genocid bio u Srebrenici, rekla je Jelena

Sarajevske studentice koje su prošle sedmice na društvenim mrežama veličale ratnog zločinca Ratka Mladića nagrađene su za to djelo, te će svoje školovanje nastaviti u Beogradu.

To je odluka šefa BIA-e Aleksandra Vulina, a u principu cijelog državnom vrha Srbije. Ipak, odlukom Vulina o stipendiranju i nagrađivanju studentica Valentine Vujičić i Slađane Todić nije se dopala baš svima.

Među njima je i Jelena, djevojka iz Srbije, koja je jednoj od studentica poručila kako “drugačije ne bi ni vidjela Beograda”.

– Vidim da stežeš ruke dok pričaš, nije ti bilo lako da uradiš namještenu provokaciju. Drugačije seljanko ne bi ni vidjela Beograda, a sada te gospodin Dodik poslao za Beograd, rekla je Jelena.

Potom je poručila kako je u pitanju mlada djevojka koja je zadojena mržnjom.

– Bolje ti je da ostaneš u Sarajevu i živiš pošteno i da shvatiš, glupačo, da je genocid bio u Srebrenici. Da si imalo normalna to bi morala da shvatiš. Šta misliš da su one majke plakale na grobu za voštanim figurama, šta? Poenta je da si tako mlada i zadojena mržnjom, kazala je, između ostalog, ona.