Ponedjeljak, 28.10.2024.

Ovo samo Dodik može: Nazvao je Đokoviće ciganijom, sad je Novaka opet spomenuo

Subota, 15.07.2023. | Na mreži | Vijesti

Nije tako davno bilo kada je regionom odjeknula vijest o onome što je predsjednik RS, Milorad Dodik, izgovorio o porodici Đoković pred voditeljem RTS-a prije nego što je krenulo javno emitiranje iz studija.
Podsjetimo, Dodik je učestvovao u organiziranju turnira u Banjoj Luci, na kojem je učestvovao i srbijanski teniser Novak Đoković, kao najveća zvijezda, ali je ispao u četvrtfinalu.

– Mogu ti reći da su ovi Đokovići teški u pi*ku materinu. Ljudi sve to doživljavaju na emocije, ali kada uđeš u posao, uf… Ciganija poprilična, mogu ti reći. Oni suradnici njihovi i to… Onda je izgubio u poluf… Nije u polu, u četvrtfinalu. A mi sve bazirali… – govorio je Dodik novinaru.

No, još jednom je Dodik „povio rep“ i nakon što Se Đoković jučer plasirao u finale Wimbledona poručio:

– Čestitam Novaku Đokoviću ulazak u finale Vimbldona. Sjajnom igrom nastavlja da pomjera granice u tenisu. Ulaskom u finale biće u prilici da nas obraduje osvajanjem 24. grendslema.

Malo je reći da su ga tviteraši razapeli. Referirajući se na njegovu raniju izjavu mnogi su ponovili Dodikove riječi, a brojni su se pitali i kako ga nije sramota.