Ponedjeljak, 28.10.2024.

Zabranjeni Duško Kuliš najavio koncert Dubioze kolektiv u pulskoj Areni: “Ko to svira u Areni, kažu da su svi narodnjaci zabranjeni”

Srijeda, 05.07.2023. | Na mreži | Najnovije

U godini u kojoj obilježavaju dva desetljeća rada, Dubioza kolektiv stiže na pozornicu pulske Arene, gdje je bosanskohercegovačka grupa dosad nastupila dva puta, a treći će uslijediti u nedjelju, 13. augusta u sklopu Adria Summer Festa.

U susret koncertu Dubioza je snimila prigodni video uz pomoć muzičara Duška Kuliša čiji nastup u Puli je nedavno zabranjen.

Video pogledajte OVDJE.

Ko to svira u pulskoj Areni?

Prvo 2015, pa 2019, a sad i 2023. Dubioza Kolektiv ciklički, svaka četiri ljeta kreće u pohod na Arenu. Kako trenutno stoje stvari, u godini kada obilježavaju 20. godišnjicu, bit će to jedina prilika da ih se uživo vidi u Hrvatskoj i jedna od rijetkih uopće u regiji jer će grupa većinu koncertnih datuma posvetiti festivalima u zapadnoj Europi, pa čak i Sjevernoj Americi, tačnije Meksiku.

Osim proslave 20 godina, nastup u Puli bit će koncertno predstavljanje aktualnog studijskog albuma “Agrikultura”, ali i vožnja kroz dva desetljeća. Publiku očekuje izuzetan repertoar koji uključuje velik hitove kao što su “Kažu”, “Himna generacije”, “Kokuz”, “No Escape (From Balkans)”, “Volio BiH”, “U.S.A.”, “Firma Illegal”, “Walter”, “Brijuni”, “Rijaliti” i mnoge druge.

Dubioza Kolektiv – “One More Time”

Kroz godine, Dubioza kolektiv postala je najveći bend na Balkanu, s rasprodanim koncertima u ogromnim dvoranama i arenama u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Puli, Rijeci, Splitu, Sarajevu, Sofiji i mnogim drugim regionalnim gradovima. Osim u regiji, grupa iza sebe ima rasprodane koncerte u SAD-u, Kanadi i širom Europe, kao i impresivne nastupe na velikim festivalima kao što su Glastonbury, Roskilde, Lollapalooza, Sziget, Boomtown Fair, Lowlands ili Das Fest.

Drže rekord posjećenosti Špancirfesta i Exitove Fusion pozornice, svirali su ispred pola miliona ljudi na Pol’and’Rock Festivalu, gdje su dobili nagradu Złoty Bączek za najbolju međunarodnu izvedbu glasovanjem publike. Neumorno turiraju svirajući više od 100 koncerata godišnje.

Ulaznice za Arenu u prodaji po cijenama od 20 eura (trava), 25 eura (parter), 30 eura (tribine) i 60 eura (VIP). Kupiti se mogu u sistemu i na svim prodajnim mjestima Eventima.