Subota, 26.10.2024.

Takmičar “Života na vagi” imao je 235 kilograma, a dosad je izgubio više od 80: Želim spasiti svoj život

Utorak, 25.04.2023. | Lifestyle | Magazin | Najnovije | Vijesti

Filip Mrčela je s 235 kilograma bio najteži takmičar hrvatskog showa “Života na vagi”, a do sada je izgubio 83. U novom intervjuu otkrio je šta mu je najviše pomoglo u procesu mršavljenja.

U teretanu odlazi gotovo svakodnevno. Uz pomoć trenera radi vježbe snage, a onda kardio. Najteže mu se bilo odreći gaziranih pića. Umjesto njih konzumira aromatizirane sokove koji sadrže malo kalorija.

“Jutro započinjem ugljikohidratima, ali složenijim: zobenom kašom s malo mlijeka, granolom, pola banane na integralnom tostu, kikiriki-namazom, čak i malo čokolade ponekad, do tri reda sedmično. Ljudi najčešće čokoladu jedu samu pa pretjeraju s količinom. Znam to dobro, nažalost. Čokolada je, uz sendviče i gazirano piće, bila jedna od mojih slabosti. Sad je stavim na crni tost uz ostale dodatke i puno više uživam u njoj”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju i napomenuo da konzumira isključivo crnu čokoladu.

Za ručak najčešće jede komad mesa uz prilog. Za užinu jede zdrave grickalice poput badema i neprženog kikirikija, dok za večeru pojede jednostavno jelo poput jaja, šunke ili onoga što je ostalo od ručka. Ranije zbog debljine nije mogao normalno spavati.

“Rođen sam sa 5500 grama, imam dokazanu genetsku predispoziciju za pretilost i jedna je stvar vodila drugoj. Nisam se pazio, fokusirao sam se na pogrešne stvari u životu”, ispričao je.

Njegov trenutni cilj je da ima manje od 100 kilograma i vrijedno radi na tome.

“Želim spasiti svoj život i osjećati se voljeno, a za pet godina nadam se da ću biti stalno zaposlen, živjeti sam, imati djevojku i kolekciju videoigara koju sam oduvijek želio”, kazao je.

klix/press