Nedjelja, 27.10.2024.

Najsmješniji trik da ne plačete dok režete luk, ali funkcionira

Subota, 28.01.2023. | Lifestyle | Najnovije

Britanski televizijski voditelj Phillip Schofield je vidio na internetu kako postoji način na koji možete rezati luk, a da vam ne suze oči, no kako nije bio siguran je li funkcionira izazvao je kolegicu i kuhara na akciju

Stavio je krišku hljeba u usta i krenuo sjeckati luk kako bi pokazao da možete spriječiti suze dok režete ovu svakodnevnu namirnicu.

Voditelj je kolegicu Holly Willoughby i irsku kuharicu Clodagh McKenna uvjerio da ako stavite krišku hljeba u usta dok sjeckate luk, spriječit ćete suzenje očiju. Otkrio je da je ovaj trik vidio na društvenim mrežama i želio ga podijeliti s njima.

Ranije sam spomenuo da sam vidio na TikToku da postoji način na koji možete rezati luk, a da vam ne suze oči – kaže Schofield.

24sata

Voditelj nije još bio siguran je li novo otkriće funkcionira i tako je izazvao ekipu na akciju.

Phillip je posegnuo za cijelom kriškom hljeba, rekavši da vam treba ‘prava kriška hljeba’, a ne samo komadić. Gurnuvši hljeb u usta, počeo je rezati luk, dok je Holly bila pomalo sumnjičava.

Međutim, i Holly i Clodagh odlučili su pokušati. Sva tri para očiju ostala su suha.

– Zapravo mislim da ovo prilično dobro funkcionira – Holly je uzviknula. Clodagh je bila posebno impresionirana i nastavila je komentirati kako je trik ‘briljantan’.

24sata

– Kuharica sam više od 20 godina i grozim se posla s lukom. Nikad nisam čula za ovo – rekla je.

Trik je više puta podijeljen na društvenim mrežama, a korisnici su ga hvalili opisujući ga kao ‘genijalnu’ ideju te dodaju da će žvakanje komada hljeba pomoći u uklanjanju suza dok režete luk. Nagađalo se da je to zato što hljeb apsorbira sumporne spojeve prije nego što stignu do vaših očiju.

– Kada sjeckate luk nakon što ste skinuli vanjski dio i izrezali korijen, odnosno vrh, samo prerežite luk na pola i stavite ga u hladnu vodu na 10 sekundi, a zatim ga možete nasjeckati kako želite i otkloniti suze – podijelili su još neke savjete.

– Pomaže čajna žličica u ustima. Koristim to svaki put – dodali su.