Srijeda, 23.10.2024.

Napadači na dr. Denisa Bećirovića nemaju pojma koliko je on zapravo doprinio Islamskoj zajednici i statusu Islamske zajednice

Ponedjeljak, 26.09.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Jedan broj vjerskih službenika, sreća ne veliki i sreća samo pojedinci, koriste svaku priliku da omalovaže kandidata za člana Predsjedništva  Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića.

Prema njihovom mišljenju samo je jedan od kandidata dostojan Bošnjak. Međutim, ili im nije poznato ili namjerno šute o tome da je dobar dio svoje naučne karijere Dr. Bećirović posvetio upravo  Islamskoj zajednici i statusu Islama u bivšoj državi. 

Njegova doktorska disertacija je posvećena rasvjetljavanju statusa Islamske zajednice u bivšoj državi.

Još je 2013. godine, puno prije nego što će,  Dr. Denis Bećirović biti kandidat za člana Predsjedništva u organizaciji Muftijstva tuzlanskog, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Medžlisa Islamske zajednice Zagreb, Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Instituta za historiju Sarajevo, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, predstavljena knjiga “Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme avnojevske Jugoslavije (1945-1953)”, autora doc. dr. sc. Denisa Bećirovića.

 O knjizi i njenom značaju tada su govorili: akademik prof. dr. Enes Karić, prof. dr. Zlatko Hasanbegović, prof. dr. Ismet Bušatlić, prof. dr.  Adnan Jahić, doc. dr.  Amir Karić.

I da li je onda potrebno nešto dodatno govoriti o svijesti i savjesti doktora Bećirovića.
Vrijeme je da oni koji ostavljaju komentare o vjeri, patriotizmu i koji neosnovano blate ime Dr. Bećrovića, prestanu.

Dr. Bećirović očito bolje poznaje Islam i Islamsku zajednicu od njih samih.

(PRESS)