Srijeda, 23.10.2024.

Šta je pozadina disciplinskog postupka protiv doktorice Fatime Gavrankapetanović? Još jedna Sebijina promišljena zlobnost

Srijeda, 21.09.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Nakon što je stranački bot koji je više puta lišavan slobode, kako u BiH, tako i u Luksemburgu gdje živi i radi, objavio fotografiju na kojoj Fatima Gavrankapetanović, sestra direktora Opće bolnice Ismeta Gavrankapetanovića, te kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo ispred Stranke za BiH, boravi kod frizera u, kako su oni napisali, “radno vrijeme”, danas je tragom te informacije pokrenuta i disciplinska prijava protiv Gavrankapetanović.

Sama činjenica da neprovjerena informacija objavljena od strane osobe koja je poznata organima gonjenja, te kojoj je kompanija Facebook ugasila i blokirala sve naloge na ovoj društvenoj mreži zbog širenja mrženje, netrepeljivosti i lažnih informacija, može biti vjerodostojna Sebiji Izetbegović za disciplinski postupak, govori dovoljno o njihovoj međusobnoj povezanosti.

Doktorica Fatima Gavrnkapetanović inače je uposlenica KCUS-a na čijem čelu se nalazi Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA, te također, kandidatkinje za Skupštinu KS, sa svojim jasno utvrđenim radnim vremenom koje se razlikuje od ostalih. Gavrankapetanović odavno je meta Izetbegović obzirom da predaju isti predmet, te da Izetbegović ima želju da i nju, kao što je i njenog brata, otjera sa KCUS-a, pa je sam potez disciplinske sam tim i mnogo jasniji.

Podsjetimo ipak da je i Sebija Izetbegović ljekar (još uvijek) na KCUS-u, direktor, a da prisustvuje svakodnevno info pultovima Stranke demokratske akcije, te skoro neizostavno skupovima ove stranke po cijeloj BiH. Također, osim nje na listi se našla i njena vijerna pratiteljica Enra Suljić, a ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje mahom je obavezno posjećivati skupove Stranke demokratske akcije.

Enru smo prije nekoliko dana u radno vrijeme mogli vidjeti i na press konferenciji KO SDA Sarajevo, no nemamo informaciju da li se protiv nje ili neke od glavnih sestara koje mobiliziraju uposlenike KCUS-a da idu na skupove, vodi bilo kakav disciplinski postupak, što oslikava licemjernost i apsurd cijelog slučaja.

(PRESS)