Srijeda, 23.10.2024.

Kako su se dječiji rođendani slavili nekad, a kako sad

Ponedjeljak, 31.08.2020. | Na mreži

Na društvenoj mreži Facebook, Amir Pecar podsjetio je kako su nekada izgledali dječiji rođendani a kako sad.

Dječiji rođendani mog djetinjstva: meza na stolu, radio, dvije gajbe pive, boce vecchia romana, komplet komšiluk i familija, dupli Safetov album u kasetofonu, “sluša li te mama/tata”. Fali stolica, ode se kod komšije po još. Hodi tetka povuče za uši, mali i odvojeni sto za djecu, torta, puši svijeće, dvije slike… kapak. Djeca spavaju, roditelji pjevaju.

Sadašnji dječiji rođendani: registracija na forum da se provjeri kvalitet igraone, rezervacija 17 mjeseci unaprijed, ketering, oba klauna iz Sarajeva, dodatni klaun iz Hrvatske. Mini i Miki Maus, Paja Patak i 3/4 Dizni junaka. Četiri kombija balona. Zdrava hrana i cijeđeni sokići. Djeca plaču jer se boje Minija, Mikija, Paje i ostalih 3/4 Diznija. 76% očeva se dosađuje. 53% majki komentariše kako je klaun iz Hrvatske puno bolji i “bar znaš šta platiš”. Torta na 12 spratova. Majka na 12 cm štikli.
Koji vam dijete slavi rođendan? Prvi. Divno. 17 fotografa, slikaju djecu koja ne vide više od fleševa. Bosanski klauni napali klauna iz Hrvatske. 4 lajva na instagramu u minuti, 76 fotografija na fejsbuku….