Ponedjeljak, 29.04.2024.

Prva virtuelna dodjela MTV Video Music nagrada održana pod maskama!

Ponedjeljak, 31.08.2020. | Magazin | Showbiz

Pred stotinama poznatih imena muzičke industrije i njihovih obožavatelja, sinoć su MTV-jeve Video Music nagrade održane virtuelno, iz studija u New Yorku. Bez crvenog tepiha, sve zbog mjera socijalne distance koje su na snazi kao način suzbijanja širenja koronavirusa, te obavezno nošenje zaštitnih maski.

https://www.instagram.com/p/CEiO82xA2qh/

Ovu, po svemu neobičnu dodjelu, nije obilježila samo pandemija virusa, već i sjećanje na preminulog glumca Chadwicka Bosemana. Zvijezda filma “Black Panther” preminula je u svom domu 28. kolovoza ostavivši svijet u šoku. Boseman je bolovao od raka debelog crijeva, a kako je svoju privatnost štitio od javnosti, rijetki su znali za njegovu dijagnozu. Takodjer, brojni izvodjači su pomenuli i ne tako davni  nemili dogadjaj koji je podigao Ameriku na noge u borbu za ravnopravnost afroamerikanaca.

Lady Gaga, dobitnica VMA za najbolju saradnju s Arianom Grande (“Rain on me”), pokazala je nekoliko maski različitog dizajna, maske koje samo ona može iznijeti u totalno neobičnom stilu.

Ovo su i ostali dobitnici:

Nagradu za video godine odnio je The Weeknd za pjesmu “Blinding Lights”, najbolji hip-hop video je “Savage” Megan Thee Stallion, a najbolji rock Coldplayev za “Orphans”.

Trijumfirala je i k-pop grupa BTS – njihova pjesma “ON” po izboru žirija i publike najbolji je pop video, a odnijeli su nagradu i za najbolju grupu te koreografiju.

Nagradu za najbolju režiju dobio je spot “The Man” Taylor Swift, za scenografiju “Mother’s Daughter” Miley Cyrus, a za najbolje vizualne efekte “Physical” Dua Lipe.

Nagradu za “push” izvođača odnijela je Doja Cat, a slavili su i Maluma i J Balvin za najbolji latino video “Que pena”.