Srijeda, 23.10.2024.

Pomiješajte vodu sa jednim od ovih pet sastojaka i istopite mast sa stomaka

Nedjelja, 30.08.2020. | Lifestyle

Brojna istraživanja pokazuju da je povremeno vrlo korisno odraditi detoks za organizam i da to stvarno može da vam pomogne da se riješite suvišnih kilograma, kao i da izbacite toksine iz organizma.

Iako su se limun i đumbir pokazali kao namirnice koje pomiješane sa vodom daju odlične rezultate u pogledu gubitka kilograma i rješavanja problema nadutosti, postoje i brojna druga prirodna rješenja.

Evo kakve detoks napitke možete da spremite, koji će poboljšati zdravlje i ojačati mišiće vašeg stomaka.

Voda sa morskom soli

Ispijanje vode sa morskom soli se preporučuje za čišćenje crijeva i liječenje hroničnog zatvora, što su sve problemi koji vas nadimaju i zbog čega vam stomak djeluje preveliko. Natrijum iz soli pomaže da održite pravilnu funkciju mišića, kao i optimalan nivo krvnog pritiska.

Recept: Pomiješajte 2 kašičice morske soli i 4 šoljice tople vode. Ako želite bolji ukus, dodajte malo limuna. Najbolje je da se tečnost pije na prazan želudac.

Voda sa bijelim lukom

Bijeli luk je odavno obilježen kao jedna od “ljekovitih” namirnica. On se, pored ostalih benefita, koristi i za poboljšavanje nivoa holesterola i za detoksifikaciju tijela. Međutim, nije neophodno da ga jedete da biste iskoristili njegovo pozitivno dejstvo – možete i da ga isjeckate i izgnječite, pa procjedite.

Recept: Uzmite 2 čehne bijelog luka i isjeckajte ih. Pomešajte ih sa 500 ml vode. Ostavite da odstoji najmanje dva sata. Procijedite vodu i popijte je.

Voda sa jabukom i cimetom

Jabuke i cimet mogu da vam budu odlični saveznici u gubitku kilograma. Miešanje ovih sastojaka dodaje važne antioksidanse u vašu ishranu, kao što su vitamini C i B.

Recept: Isjeckajte dvije jabuke, pa dodajte dva štapića cimeta. Stavite ih u frižider na sat vremena, dok se ukusi ne sjedine. Pomiješajte sa vodom.

Voda sa krastavcima

Osvježavajuće piće sa ukusom krastavca može da bude odlična zamjena za gazirani sok ili brzu hranu. I krastavac je prirodni antioksidans i veoma je zdrav.

Recept: Isjeckajte krastavac i zamrznite komadiće. Dodajte zamrznute komadiće u vodu kada osjetite glad ili žeđ. Uz to, dodajte i limun ili mentu, ako hoćete jači ukus.