Utorak, 30.04.2024.

Uhapšen Albanac koji je pustio dron u Beogradu i prekinuo utakmicu kvalifikacija

Četvrtak, 26.05.2022. | Najnovije | Sport

Albanska policija uhapsila je u Draču Ismaila Morinu, poznatijeg kao čovjeka koji je upravljao dronom sa zastavom tzv. “Velike Albanije”, prenosi Koha.

Ovaj događaj je pokrenuo talas nasilja na nogometnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u oktobru 2014. godine.

Morina će u zatvoru provesti više od pet mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije, a uhapšen je prilikom provjere dokumenata.

Tada je ustanovljeno da se nalazi na potjernici jer je ranije osuđen na zatvorsku kaznu od pet mjeseci i 12 dana zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije, saopštila je albanska policija.

Inače, hapšenje je uslijedilo nakon što je sud u Draču ukinuo odluku suda u Tirani kojom je kazna zatvora zamijenjena uslovnom kaznom.

Hapšenje se, prema pisanju albanskih medija, povezuju s večerašnjim finalom Konferencijske lige koje su igra u Tirani.

Podsjetimo, albanska policija je 2015. godine uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posjedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora poslije tri mjeseca i odredio mu kućni pritvor. Morina je ponovo uhapšen 2018. godine u Dubrovniku na osnovu srbijanske potjernice, ali je izručen Italiji.