Srijeda, 23.10.2024.

Jedan SDA bot je “preozbiljno” shvatio svoj zadatak

Utorak, 25.08.2020. | Na mreži

Društvene mreže za brojne funkcionere Stranke demokratske akcije (SDA) su misaona imenica. Upravo zbog toga ne iznenađuje što vrh SDA odobrava krajnje sulude istupe svojih botova na Facebooku. SDA botovi nikako da shvate kako je Facebook društvena mreža na kojoj i nije baš prihvatljivo proklinjati druge ljude i koristiti se primitivnim rječnikom, piše PRESS.

Kada bi SDA imala Asocijaciju botova SDA, kao što ima Asocijaciju mladih SDA, izvjesni Adnan Lingo sigurno bi bio – ako ništa drugo – počasni predsjednik.

Iz Facebook statusa Adnana Linge može se zaključiti kako je ovaj bot, u zreloj životnoj dobi, veliki fan direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica i potpredsjednice Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sebije Izetbegović.

Lingo, osim što vjerno prati rad supruge predsjednika SDA i direktora OSA-e, redovno prati i komentariše tekstove koje objavljuje PRESS.

Sve to uspije uraditi u slobodno vrijeme dok, za vrijeme i nakon posla u KJKP “Rad”, dreždi na kapiji Centrale SDA zajedno sa tujama koje su posađene.

Bota SDA posebno je dirnuo naš tekst o tome da je glava kandidata za načelnika Opštine Ilidža Fikreta Prevljaka osvanula na mirisima za auto, tj. na propagandnom materijalu za predizbornu kampanju iako kampanja još nije zvanično ni počela.

Poznavajući politiku kadroviranja u SDA ne bi nas začudilo da ovaj vrli bot u skorije vrijeme bude nagrađen novim radnim mjestom. Naprimjer, da putem OSA-e ili MVP-a bude poslan u neku od zemalja Bliskog istoka kao nagrada za botovski staž.