Srijeda, 23.10.2024.

Zastupnica SDA Jasmina Bišćević-Tokić se zabavlja na Facebook-u za vrijeme sjednice

Utorak, 25.08.2020. | Na mreži

Dok traje diskusija na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo o poduzetim mjerama za vrijeme koronavirusa i prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije, kantonalna zastupnica Jasmina Bišćević-Tokić našla je vremena da napiše Facebook status i dekoriše ga:

Facebook status Jasmine Bišćević-Tokić

To što je Bišćević-Tokić ljekar, vjerovatno je ponukalo da napiše ovakav status. Nejasno je šta je željela da kaže, ali da se naslutiti u tragovima da je zapravo htjela ušutkati svoje kolege zastupnike koji se javljaju za riječ po ovom pitanju, a koji nisu ljekari.

Bilo bi dobro kada bi se i sama Bišćević-Tokić uključila u raspravu, ali kao struka, a ne kao tuđi portparol. Umjesto toga koristi pogodnost online sjednice i piše statuse po Facebooku, ismijava pitanja građana koja zastupnici iznose i traže odgovore u njihovo ime, zaboravljajući pri tome da ona ima istu obavezu, jer su joj ti građani koji zbunjeno lutaju dali glasove. Dakle da pita i bori se za njihova prava.

Nadalje, zastupnica Bišćević-Tokić je poznata po tome da vrlo često, u nedostatku zastupnika iz SDA koji mogu iznijet javno određene stavove, postavlja pitanja na sjednicama o temama o kojima ništa ne zna i koja nisu njena struka, pa svejedno zastupnici je nisu pozivali da šuti i ne komentariše, te je ovakav nastup krajnje nekolegijalan.